1
- 4 produktów z 4 dostępnych
Nowość
Figa Coffee - Kokodżambo IV Blend Espresso 250g
Producent: Figa Coffee
Data palenia: 04.03.2024
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Brazylii i Etiopii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady i owoców. Kawa o średniej kwasowości.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia (65%) / Etiopia (35%)
Region: Mato Grosso / Yirgacheffe
Metoda obróbki: Natural / Washed
Punkty w cuppingu: 86.25 i 86 / 100 punktów
Figa Coffee - Brazylia Monte Carmelo Espresso 250g
Producent: Figa Coffee
Data palenia: 25.03.2024
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Średnio palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro
Producent: Acacio Jose Dianin, Cesara Jordao, Helio Tutida
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Paraiso MG, Mundo Novo
Położenie upraw: 800 - 1300 m n.p.m.
Nowość
Figa Coffee - Tutti Frutti 7 Blend Espresso 250g
Producent: Figa Coffee
Data palenia: 11.03.2024
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Brazylii i Papui - Nowej Gwinei, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady i owoców. Kawa o średniej kwasowości.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia (65%) / Papua - Nowa Gwinea (35%)
Region: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro / Western Highlands
Metoda obróbki: Natural
Punkty w cuppingu: 82 i 87 / 100 punktów
Figa Coffee - Tutti Frutti 6 Blend Espresso 250g
Producent: Figa Coffee
Data palenia: 19.01.2024
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Brazylii i Peru, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady i owoców. Kawa o średniej kwasowości.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia (65%) / Peru (35%)
Region: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro / Santa Rosa, Huabal, Jaen, Cajamarca
Metoda obróbki: Natural / Washed