Kooperatywa LaCavy z Coffeedesk zaowocowała wyjątkowym exclusivem! Do genialnej serii Bru dołącza prawdziwa wisienka na torcie - pierwsza, jedyna i ekstremalnie owocowa Kenia! Piękne i pełne ziarna AA koncentrują w sobie esencję tego, co kochamy w Keniach. Soczysta czarna porzeczka przeplata się ze słodką czereśnią w towarzystwie ciemnej czekolady. Przyjemna kwasowość i herbaciane body osiągają equilibrium. Idealna kawa do codziennego przelewania, must brew dla fanów gatunku. Dostępna wyłącznie u nas!
Kraj pochodzenia kawy: Kenia
Region: Nyeri, Murang'a, Kiambu
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: SL28, SL34, Ruiru 11
Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m.
Punkty w cuppingu: 87 pkt.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca w 90% z Gwatemali - pozostałe 10% to arabiki różnego rodzaju. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, karmelu oraz czerwonego jabłka.
Daily Bru to kawa, którą możesz pić codziennie, a każda kolejna paczką zaskoczy Cię czymś nowym. W obecnej edycji jest to w 90% soczysta Gwatemala El Morito. Szukasz kawy, która będzie Twoim pewniakiem do śniadania? Masz ochotę na zaskakujący, owocowy twist, który wciągnie Cię w świat kaw przelewowych? Oto ona!
Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala 90% + różne odmiany arabiki 10%
Region: El Morito
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Bourbon, Caturra, Pache
Położenie upraw: 1800 - 2000 m n.p.m.
Punkty w cuppingu: 84 pkt.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, cukru trzcinowego oraz czarnej herbaty.
Kraj pochodzenia kawy: Etiopia
Region: Sidamo
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Heirloom
Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m.
Punkty w cuppingu: 86 pkt.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą możliwą obsługę. Więcej informacji...