Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Filtrowanie i sortowanie
1 - 36 produktów z 39 dostępnych
LaCava - Limy BRU Etiopia Filter 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, cukru trzcinowego oraz czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt.
LaCava - Kenia Kiboko Washed Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czereśni, czarnej porzeczki i czekolady. Kraj pochodzenia: Kenia Region: Nyeri Murang'a, Kiambu Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m. Odmiana: SL-28, SL34, Ruiru 11 Obróbka: Washed Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
LaCava - Braziliana Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka dwóch arabik z tego kraju. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, włoskich orzechów, migdałów oraz karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Guaxupe, Cerrado Położenie upraw: 800 - 1350 m n.p.m. Varietal: Mundo Novo, Catuai Obróbka: Natural
LaCava - Specialty Italia Blend Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Mieszanka kaw ziarnistych z Brazylii oraz Indii, wypalona w palarni LaCava. Blend Arabiki specialty (25%) i fine Robusty (75%). Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty słodkiej czekolady, marcepanu i bogaty aromat waniii.  Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Alta Mogiana Jerquara, Indie Coorg Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai, Robusta Peredinia Obróbka: Natural, Washed Położenie upraw: 900 - 1100 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 82 / 100 pkt.
LaCava - Brazylia Fazenda Monte Belo Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty orzechów laskowych, migdałów, szuszonych owoców oraz czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Espirito Santo de Pinhal Położenie upraw: 900 - 1250 m n.p.m. Odmiana: Mundo Novo, Catuai Amarelo Metoda obróbki: Natural
LaCava - Brazylia Santa Rita Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty nutelli, suszonych owoców oraz rodzynek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, Jerquara Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 890 m n. p. m. Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
LaCava - Gran Lattina Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Wietnamu, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka Arabiki (75%) i Robusty (25%). Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, karmelu, masła orzechowego oraz migdałów. Kraj pochodzenie ziarna: Brazylia Guaxupe, Wietnam Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Robusta Obróbka: Natural, Wet polished Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.
LaCava - La Fragola Blend Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Etiopii i Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Blend zawiera 100% Arabik. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Pojawiają się tu nuty słodkiej truskawki zatopionej w gęstej czekoladzie, migdały, orzechy laskowe i łagodny aromat jaśminu. Doskonała propozycja dla miłośników kaw czekoladowych z minimalną kwasowością. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia, Brazylia Region: Guji, Alta Mogiana Jerquara Położenie upraw: 890 - 2100 m n.p.m. Odmiana: Heirloom, Mundo Novo, Red Catuai Obróbka: Natural
LaCava - San Lorenzo Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, figi, czekolady oraz agrestu. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Peru Położenie upraw: 800 - 1350 m. n.p.m. Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Caturra Obróbka: Natural, Washed
LaCava - Bella Crema Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Wietnamu, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka Arabiki (50%) i Robusty (50%). Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty musu czekoladowego, kremu kakaowego i prażonych orzechów. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Wietnam Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Robusta Obróbka: Natural, Wet polished Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.
LaCava - THE BRU Filter Blend 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z palarni LaCava. W opakowaniu znajdziesz ziarno z Brazylii z dodatkiem arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, sprawdzi się do ekspresów przelewowych, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. The Bru to przede wszystkim przeprawa przez klasykę klasyki, czyli charakterystyczne dla Brazylii nuty czekolady, orzechów laskowych, prażonych migdałów oraz precli. Idealna kawa do słodkiego śniadania, dobra dla początkujących i poszukujących. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / Inne Region: Alta Mogiana / Inne Położenie upraw: 890 m. n.p.m. / Inne Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai / Inne Metoda obróbki: Natural
LaCava - Dolce Crema Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, Hondurasu i Wietnamu wypalona w palarni LaCava. Mieszanka 90% Arabik i 10% Robusty. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty rumu, czereśni oraz kremu z ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia, Honduras, Wietnam Położenie upraw: 500 - 1500 m n.p.m. Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Robusta Obróbka: Natural, Washed, Wet Polished
LaCava - La Fragola Blend Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Etiopii i Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Blend zawiera 100% Arabik. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Pojawiają się tu nuty słodkiej truskawki zatopionej w gęstej czekoladzie, migdały, orzechy laskowe i łagodny aromat jaśminu. Doskonała propozycja dla miłośników kaw czekoladowych z minimalną kwasowością. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia, Brazylia Region: Guji, Alta Mogiana Jerquara Położenie upraw: 890 - 2100 m n.p.m. Odmiana: Heirloom, Mundo Novo, Red Catuai Obróbka: Natural
LaCava - Brazylia Santa Rita Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 12.12.2023

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty koniaku, suszonych owoców oraz nutelli. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, Jerquara Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 890 m n. p. m. Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
LaCava - Juicy BRU Filter 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, żurawiny, czerwonego jabłka i miodu. Prawdziwa owocowa bomba do codziennego picia. Świetna kawa zarówno do rozpoczęcia przygody z przelewem, jak i do każdego pysznego śniadania.   Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Huye Hills Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1700 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85,5 pkt.
LaCava - Blue Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Indii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka 100% arabik. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty konfitury, karmelu, miodu oraz czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Indie Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Kents, Catimor Obróbka: Natural, Monsooned Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.
Promocja
LaCava - Peru Tunki Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, śliwek oraz orzechów. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Dolina Tambopata Położenie upraw: 1300 - 1800 m n.p.m. Varietal: Typica, Bourbon, Caturra Obróbka: Washed
Najniższa cena: 68,90 zł
99,00 zł
LaCava - Brazylia Fazenda Monte Belo Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty orzechów laskowych, migdałów, szuszonych owoców oraz czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Espirito Santo de Pinhal Położenie upraw: 900 - 1250 m n.p.m. Odmiana: Mundo Novo, Catuai Amarelo Metoda obróbki: Natural
LaCava - San Lorenzo Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, figi, czekolady oraz agrestu. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Peru Położenie upraw: 800 - 1350 m. n.p.m. Varietal: Mundo Novo, Catuai, Caturra Obróbka: Natural, Washed
Promocja
LaCava - Kenia Kiboko Washed Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czereśni, czarnej porzeczki i czekolady. Kraj pochodzenia: Kenia Region: Nyeri Murang'a, Kiambu Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m. Odmiana: SL-28, SL34, Ruiru 11 Obróbka: Washed Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
Najniższa cena: 129,90 zł
179,00 zł
LaCava - Specialty Italia Blend Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Mieszanka kaw ziarnistych z Brazylii oraz Indii, wypalona w palarni LaCava. Blend Arabiki specialty (25%) i fine Robusty (75%). Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty słodkiej czekolady, marcepanu i bogaty aromat waniii.  Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Alta Mogiana Jerquara, Indie Coorg Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai, Robusta Peredinia Obróbka: Natural, Washed Położenie upraw: 900 - 1100 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 82 / 100 pkt.
LaCava - Gran Lattina Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Indii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka Arabiki (75%) i Robusty (25%). Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, karmelu, masła orzechowego oraz migdałów. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Indie Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Parchment Obróbka: Natural, Washed Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.
LaCava - Limy BRU Etiopia Filter 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, cukru trzcinowego oraz czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt.
LaCava - Bella Crema Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 25.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Indii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka Arabiki (50%) i Robusty (50%). Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty musu czekoladowego, kremu kakaowego i prażonych orzechów. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Indie Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Parchment Obróbka: Natural, Washed Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.
Promocja
LaCava - Peru Tunki Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, śliwek oraz orzechów. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Dolina Tambopata Położenie upraw: 1300 - 1800 m n.p.m. Odmiana: Typica, Bourbon, Caturra Obróbka: Washed
Najniższa cena: 119,90 zł
169,00 zł
LaCava - Shady BRU Nikaragua + Rwanda 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości speciality wypalona w palarni LaCava. Blend składa się w 70% z arabiki z Nikaragui oraz w 30% z robusty z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są słodkie nuty kakao oraz aromat drzewa cedrowego i świeżego tytoniu.  Takich ziaren kawowy świat jeszcze nie cuppował! Nikaragua Las Mimosas z dodatkiem wysoko punktowanej, mytej robusty Twongere z Rwandy. Robusty przeżywają obecnie renesans. Oceniane rygorystycznie jak najlepsze arabiki, określane są jako „Fine Robusta” i często są od nich droższe w zakupie. Do projektu została wybrana organiczna robusta Fair Trade, certyfikowana przez Rain Forest Alliance.   Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua 70% + Rwanda 30% Region: Las Mimosas, Coko Sector Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, Robusta Położenie upraw: 1000 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
LaCava - Brazil Fazenda Rainha Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Słodka, z delikatnymi nutami owocowymi - w jej smaku można wyczuć naturalne akcenty wiśni, orzecha i ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Alto Mogiana, Sao Paulo Metoda obróbki: Natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1150 - 1350 m n.p.m.
LaCava - Braziliana Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka dwóch arabik z tego kraju. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, włoskich orzechów, migdałów oraz karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Guaxupe, Cerrado Położenie upraw: 800 - 1350 m n.p.m. Varietal: Mundo Novo, Catuai Obróbka: na sucho (natural)
LaCava - Coffeedesk BRU Filter 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kooperatywa LaCavy z Coffeedesk zaowocowała wyjątkowym exclusivem! Do genialnej serii Bru dołącza prawdziwa wisienka na torcie - pierwsza, jedyna i ekstremalnie owocowa Kenia! Piękne i pełne ziarna AA koncentrują w sobie esencję tego, co kochamy w Keniach. Soczysta czarna porzeczka przeplata się ze słodką czereśnią w towarzystwie ciemnej czekolady. Przyjemna kwasowość i herbaciane body osiągają equilibrium. Idealna kawa do codziennego przelewania, must brew dla fanów gatunku. Dostępna wyłącznie u nas! Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Nyeri, Murang'a, Kiambu Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34, Ruiru 11 Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 pkt.
LaCava - Daily BRU Filter 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca w 90% z Gwatemali - pozostałe 10% to arabiki różnego rodzaju. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, karmelu oraz czerwonego jabłka. Daily Bru to kawa, którą możesz pić codziennie, a każda kolejna paczką zaskoczy Cię czymś nowym. W obecnej edycji jest to w 90% soczysta Gwatemala El Morito. Szukasz kawy, która będzie Twoim pewniakiem do śniadania? Masz ochotę na zaskakujący, owocowy twist, który wciągnie Cię w świat kaw przelewowych? Oto ona! Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala 90% + różne odmiany arabiki 10% Region: El Morito Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Caturra, Pache Położenie upraw: 1800 - 2000 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
LaCava - Dolce Crema Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, Kolumbii oraz Hondurasu, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka 90% Arabik i 10% Robusty. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty rumu, czereśni oraz kremu z ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia, Honduras, Kolumbia Położenie upraw: 500 - 1500 m n.p.m. Varietal: Mundo Novo, Catuai, Parchment Obróbka: Natural, Washed
LaCava - Shady BRU Nikaragua + Rwanda 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości speciality wypalona w palarni LaCava. Blend składa się w 70% z arabiki z Nikaragui oraz w 30% z robusty z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są słodkie nuty kakao oraz aromat drzewa cedrowego i świeżego tytoniu.  Takich ziaren kawowy świat jeszcze nie cuppował! Nikaragua Las Mimosas z dodatkiem wysoko punktowanej, mytej robusty Twongere z Rwandy. Robusty przeżywają obecnie renesans. Oceniane rygorystycznie jak najlepsze arabiki, określane są jako „Fine Robusta” i często są od nich droższe w zakupie. Do projektu została wybrana organiczna robusta Fair Trade, certyfikowana przez Rain Forest Alliance.   Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua 70% + Rwanda 30% Region: Las Mimosas, Coko Sector Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, Robusta Położenie upraw: 1000 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
Promocja
LaCava - Blue Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 25.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Indii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka 100% arabik. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty konfitur, karmelu, miodu oraz czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Indie Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Kents, Catimor Obróbka: Natural, Monsooned Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.
Najniższa cena: 82,90 zł
119,00 zł

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

LaCava - Brazil Fazenda Rainha Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Słodka, z delikatnymi nutami owocowymi - w jej smaku można wyczuć naturalne akcenty wiśni, orzecha i ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Alto Mogiana, Sao Paulo Metoda obróbki: Natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1150 - 1350 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

LaCava - Daily BRU Filter 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca w 90% z Gwatemali - pozostałe 10% to arabiki różnego rodzaju. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, karmelu oraz czerwonego jabłka. Daily Bru to kawa, którą możesz pić codziennie, a każda kolejna paczką zaskoczy Cię czymś nowym. W obecnej edycji jest to w 90% soczysta Gwatemala El Morito. Szukasz kawy, która będzie Twoim pewniakiem do śniadania? Masz ochotę na zaskakujący, owocowy twist, który wciągnie Cię w świat kaw przelewowych? Oto ona! Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala 90% + różne odmiany arabiki 10% Region: El Morito Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Caturra, Pache Położenie upraw: 1800 - 2000 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

LaCava - Juicy BRU Filter 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, żurawiny, czerwonego jabłka i miodu. Prawdziwa owocowa bomba do codziennego picia. Świetna kawa zarówno do rozpoczęcia przygody z przelewem, jak i do każdego pysznego śniadania.   Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Huye Hills Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1700 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85,5 pkt.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!