Mokacrema to blend kaw ziarnistych jakości speciality: Gwatemali, Salwadoru, Etiopii i Brazylii. Jest to kawa certyfikowana przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości.Aromat suchyDominuje gorzka czekolada i mocno karmelizowane orzechy. Na dodatek wyraźny zapach prażonego słodu, takiego do piwa, oraz historie torfowe, nieco ziemiste. Aromat intensywny, głęboki, z charakterem.Aromat mokryNowa rzecz, która pojawa się w zaparzonym już espresso to wyraźny marcepan. Zostają orzechy i palona wytrawność. Natomiast gorzka czekolada przeobraża się w czekoladowy budyń. Ten mleczny element dodaje filiżance sznytu. Czy są owoce? Na pewno nie intensywne. Trochę w tle, gdzieś się zapodziewa wolny cytrusowy elektron.SmakBudyń czekoladowy to hasło dnia. Bez dosładzania białym cukrem, i tak jest przyjemnie słodkie. Wychodzi też wanilia i karmel. Goryczka na wyższym poziomie niż w przypadku znacznie jaśniej palonych arabik z modnych palarni speciality, jednk nie dominuje. Towarzyszy słodyczy. Kwasowość bardzo niska, ale istnieje. Parę kropel cytrusu. Jest to włoskie espresso w naprawdę zacnym wydaniu.MlekoCappuccino! Nadal jest budyń. Dochodzi coś korzennego, przypominającego piernik. Co warte uwagi – gorycz znika niemal całkowicie.Receptura Cel: wysokie body, zaznaczona kwasowość, wyraźna słodycz i ograniczona goryczka. Finalna receptura wyglądała tak:doza: 18 gramówuzysk: 32 gramyczas: 30 sekund
Kawa ziarnista jakości specialtyo niskiej zawartości kofeiny z Kostaryki, wypalona w niemieckiej palarni The Barn. Średnio palona, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe, jak i pod espresso! W smaku są wyczuwalne nuty gruszki i czekolady.Kraj pochodzenia ziarna: KostarykaRegion: West ValeyFarma: Volcan AzulProducent: Alejo Castro KahleMetoda obróbki: WashedOdmiana: LaurinaPołożenie upraw: 1500 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 86 / 100 punktów
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Brazylii, Peru, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.Gęsta i aromatyczna, z wyraźnymi nutami gorzkiej i mlecznej czekolady, połączonymi z lukrecją i słodyczą karmelu. Świetna również z dodatkiem mleka - smak przypomina ciasto czekoladowe.Kraj pochodzenia kawy: Brazylia, PeruRegion: Minas GeraisPołożenie upraw: 1300 -1600 m n.p.m.Odmiana: TypicaMetoda obróbki: Natural, Washed
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć nuty malin, pomelo i dzikiej róży.Kraj pochodzenia kawy: RwandaRegion: HuyeMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Red BourbonPołożenie upraw: 1650 - 2250 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalana w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kawa o złożonym, intensywnym smaku z nutami kakao i tytoniu z lekkim akcentem słonego morskiego powietrza.Kraj pochodzenia kawy: IndieRegion: KarnatakaMetoda obróbki: MonsoonedOdmiana: SL795Położenie upraw: 1000 - 1400 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Średnio palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W smakuwyczuwalne są nuty jagód, mlecznej czekolady i orzechów laskowych.Kraj pochodzenia kawy: KostarykaRegion: TarrazuProducent: Mauricio VindasMetoda obróbki: NaturalOdmiana: CatuaiPołożenie upraw: 1800 m n. p. m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. Kawa o nutach jagód i czarnej herbaty.Kraj pochodzenia kawy: KostarykaRegion: TarrazuFarma: Mauricio VindasMetoda obróbki: WashedOdmiana: CatuaiPołożenie upraw: 1800 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona przez YOCO. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do brzoskwini, mango, czekolady i pomarańczy.Kraj pochodzenia ziarna: RwandaRegion: Eastern ProvinceFarma: HumureOdmiana: Red bourbonMetoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1625 m n.p.m.Ocena w cuppingu:86 / 100 pkt.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. Kawa o nutach pomarańczy i mlecznej czekolady.Kraj pochodzenia kawy: SalwadorProducent: Raul RiveraMetoda obróbki: WashedOdmiana: PacamaraPołożenie upraw: 1550 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy w 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty winogron, mandarynki, czerwonej pomarańczy, papai i marakui.Kraj: KolumbiaRegion: HuilaProducent: Elkin GuzmánMetoda obróbki: Carbonic MacerationOdmiana: Catiope, BourbonPołożenie upraw: 1550 - 1750 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. Kawa o nutach jagód, brązowegu cukru, owoców tropikalnych i wanilii.Kraj pochodzenia kawy: SalwadorRegion: Santa AnaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: SL28Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona przez MAMAM. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do pigwy, marakui i karmelu.Kraj pochodzenia ziaren: KeniaRegion: KirinyagaOdmiana: SL28, SL34, Ruiru 11Metoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1700 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości speciality wypalona w berlińskiej palarni Five Elephant. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty melona miodowego, ananasa i skórki cytryny.Kraj pochodzenia: SalwadorRegion: Los Naranjos Valley, SonsonateFarma: Finca El MajahualProducent: Roberto H. Murray MezaOdmiana: Red BourbonMetoda obróbki: NaturalPołożenie upraw: 1350 - 1700 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. Kawa o nutach pomarańczy.Kraj pochodzenia kawy: SalwadorRegion: ChalatenangoProducent: Raul RiveraMetoda obróbki: HoneyOdmiana: PacamaraPołożenie upraw: 1550 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć nuty nugatu, wiśni i śliwki.Kraj pochodzenia kawy: GwatemalaRegion: PalenciaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: PacamaraPołożenie upraw: 1350 - 1850 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w berlińskiej palarni Five Elephant. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty brzoskwini, czarnej porzeczki i rooibosa.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: HambelaProducent: Addisu KidaneOdmiana: HeirloomMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 2180 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona przez MAMAM. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do nektarynki, zielonych winogron i wiśni.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Boliwii, wypalona przez MAMAM. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do ananasa, papai i kantalupy.Kraj pochodzenia ziaren: BoliwiaRegion: CaranaviFarma: Finca GenesisProducent: Marco CabreraOdmiana: CatuaiMetoda obróbki: Anaerobic NaturalPołożenie upraw: 1550 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 87,5 / 100 punktówOPINIA ROASTERABardzo dojrzałe owoce tropikalne, pełne body, żywa i wyrazista kwasowość
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez YOCO. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do moreli, jasnego winogrona, sycilijskiej pomarańczy, różowej wiśni i śmietanki.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć nuty żurawiny, słonecznika i nugatu.Kraj pochodzenia kawy: GwatemalaRegion: KayanzaProducent: Arnoldo Pérez Melendez i Maria Eugenia EscobarMetoda obróbki: NaturalOdmiana: PachePołożenie upraw: 1850 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w berlińskiej palarni Five Elephant. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty karamboli, brzoskwini, klementynki i jaśminu.Kraj pochodzenia ziarna: GwatemalaRegion: PalenciaProducent: Diego de la CerdaOdmiana: GeishaMetoda obróbki: Hot WashedPołożenie upraw: 1850 m n.p.m.El Socorro to farma kawowa o bogatej historii sięgającej XIX wieku, kiedy Antonio López Colom rozpoczął uprawę tych ziem. W 1960 roku Mario De La Cerda i jego żona, Maria Colom, przejęli posiadłość, przywracając te tereny rodzinie. Pod kierownictwem ich syna, Juana De la Cerdy Coloma, pasjonata uprawy kawy, farma zaczęła przemieniać się w jednego z czołowych producentów kawy w Gwatemali. W 1999 roku zarządzanie farmą przejął Diego de la Cerda, syn Juana, reprezentujący trzecie pokolenie właścicieli. Diego wprowadził innowacyjne zmiany w produkcji i przetwórstwie, co znacząco zwiększyło obszar upraw kawy.Farma położona na wysokości 1850 m n.p.m., korzysta z unikalnego mikroklimatu, co pozwala na produkcję wyjątkowej kawy, w tym cenionych odmian takich jak Geisha, Pacamara, Bourbon i Maracaturra. Zaangażowanie El Socorro w ochronę środowiska przejawia się w opiece nad 400-hektarowym rezerwatem leśnym oraz uprawą kawy pod osłoną rodzimych drzew, co zwiększa bioróżnorodność i jakość produkowanej kawy.Diego, kierując się nowatorskim podejściem, około 10 lat temu wprowadził nasiona Geishy z Panamy, pochodzące od Francisco Serracína, pierwszego producenta, który wygrał konkurs Best of Panama z tą odmianą. Dzięki starannej selekcji i wysokiemu położeniu farmy Geisha rozkwitła, odzwierciedlając klasyczny profil smakowy.Dla Krisa Schackmana, współzałożyciela Five Elephant, ponowne nawiązanie współpracy z wieloletnim partnerem, Juanem Diego de la Cerda, po pandemii było pełne ekscytacji. Kris, który po raz pierwszy doświadczył czystego i dobrze zdefiniowanego profilu Geishy z Panamy w 2011 roku, dostrzega wyjątkową jakość, jaką Diego osiągnął z tą odmianą. Wspólna pasja Five Elephant i El Socorro do przesuwania granic jakości czyni tę współpracę szczególnie znaczącą.Na przestrzeni ostatnich 20 lat El Socorro udoskonaliło również swoje metody przetwarzania, w tym stosowanie gorącej wody podczas fermentacji, aby skrócić proces przy jednoczesnym zachowaniu naturalnej integralności cukrów i olejków kawy. Skupiając się na jakości i zrównoważonym rozwoju, El Socorro stało się jedną z najbardziej nagradzanych farm kawowych w Gwatemali, zdobywając cztery pierwsze miejsca w konkursie Guatemala Cup of Excellence (COE) oraz osiągając rekordową cenę na aukcji.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez hiszpańską palarnię Nomad Coffee. Palona ciemno, idealna do espresso. W smaku wyczuwalne są nuty figi, gruszki i pomarańczy.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: SidamoMetoda obróbki: NaturalOdmiana: JARC 74110Położenie upraw: 1800 - 2100 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Delikatna i owocowa, o aromacie wanilii i smaku jagód i malin.Kraj: KeniaRegion: EmbuOdmiana: SL28, SL34, ruiru, batianWysokość upraw: 1600 m n.p.m.Obróbka: Washed
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Soczysta i słodka. W aromacie pojawiają się dojrzałe śliwki, a w smaku suszone owoce i dżem.Kraj: SalwadorRegion: TecapoFarma: The PyreneesOdmiana: PacamaraWysokość upraw: 1550 m n.p.m.Obróbka: Natural Anaerobic
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w berlińskiej palarni Five Elephant. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty czereśni, pomarańczy i miodu.Kraj pochodzenia ziarna: GwatemalaRegion: FrijanesOdmiana: Red Catuai, Yellow CatuaiMetoda obróbki: HoneyPołożenie upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Panamy, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy w 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty kwiatu pomarańczy, mandarynki, brzoskwini i truskawki.Kraj: PanamaRegion: VolcánProducent: Finca DeborahMetoda obróbki: NaturalOdmiana: GeishaPołożenie upraw: 1900 - 2000 m n.p.m.FARMAOd czasu założenia swojej pierwszej farmy, Finca Deborah, na początku XXI wieku, Jamison Savage stworzył model upraw biodynamicznych i stał się pionierem celowych, opartych na nauce alternatywnych metod przetwarzania. Znany w świecie kawy specialty ze swoich innowacyjnych metod, Jamison wykorzystuje zaawansowane techniki przetwarzania i przyjazne dla środowiska praktyki rolnicze, aby wydobyć najdelikatniejsze niuanse sensoryczne kawy. To poświęcenie przyniosło mu powszechne uznanie i szacunek wśród koneserów kawy.Misją Finca Deborah jest uprawa, przetwarzanie i dostarczanie wyłącznie najwyższej jakości kawy. Położona na wysokości ponad 1900 m n.p.m. głęboko w górach Volcán, Finca Deborah przez większość roku jest otoczona gęstymi chmurami. Tutaj, w dziewiczym środowisku naturalnym, gdzie występuje rzadka flora i fauna, kawa Geisha rozwija się wśród lasu deszczowego. Staranne ręczne zbieranie wyłącznie dojrzałych wiśni sprawia, że Geisha z Finca Deborah konsekwentnie znajduje się wśród najlepszych kaw na świecie.ODMIANAPanama Geisha, w tym odmiana Green Tip Geisha, to rzadka, złożona kawa, uwielbiana za swoje słodkie i kwiatowe nuty oraz cytrusowe akcenty. Od czasu swojego debiutanckiego zwycięstwa na aukcji Best of Panama w 2004 roku, ta odmiana urzekła miłośników kawy specialty na całym świecie swoją delikatnością, złożonością i klarownością smaków.Producenci tacy jak Jamison Savage wykorzystują zarówno tradycyjne metody, jak i innowacyjne procesy, takie jak naturalna fermentacja z inokulacją drożdży, aby wydobyć szeroką gamę profili smakowych kaw. Te techniki pozwalają na rozkwit wewnętrznych cech Panamy Geisha, wzmacniając różnorodność smaków przy jednoczesnym zachowaniu unikalnego terroir i cech odmianowych.OBRÓBKAZiarno przeszło proces hybrydowy, który rozpoczął się od starannego zbioru idealnie dojrzałych wiśni Panama Geisha, między 21-24 na mierniku Brixa. Te wiśnie zostały dokładnie posortowane dwa razy przed umieszczeniem ich w hermetycznie zamkniętych zbiornikach ze stali nierdzewnej, gdzie wprowadzono szczep do inokulacji drożdży.Wiśnie były zanurzone w kąpieli drożdżowej przez ponad 100 godzin, podczas których drożdże zużyły znaczną część miąższu owocu. Ten proces wytworzył wyraźne owocowe nuty i kwiatowe aromaty, które zostały wchłonięte przez ziarna kawy. W filiżance wyraża się to poprzez wzmocnione aromaty, podwyższoną kwasowość i pełniejsze body.Wiśnie były dokładnie monitorowane, a zarówno pH, jak i temperatura były rejestrowane. Zespół Finca Deborah przestrzegał ścisłych parametrów, aby zapewnić, że proces ten zachowa i podniesie starannie pielęgnowane cechy sensoryczne kawy, bez żadnych niepożądanych smaków.Po wspomnianym czasie w kąpieli drożdżowej wiśnie zostały usunięte i przeniesione na zacienione, trzypoziomowe afrykańskie podwyższone łóżka zaprojektowane przez samego Jamisona. Temperatura i wilgotność były regulowane w tych zacienionych suszarniach, gdzie parametry były dokładnie utrzymywane w ustalonych granicach. Wiśnie były stale obracane przez cały dzień, aby zapewnić równomierne suszenie i zapobiegać niepożądanej aktywności mikrobiologicznej.Wiśnie spędziły około 12 dni na łóżkach, osiągając docelowy poziom wilgotności około 11%. Aby chronić starannie pielęgnowaną jakość, zostały następnie zapakowane w worki Grain-pro i przechowywane w optymalnych warunkach chłodnych i stabilnych temperatur na etapie „reposo” - sezonowania, który ma kluczowe znaczenie w kompleksowym protokole kontroli jakości Jamisona.Podczas reposo zawartość wilgoci w kawie ustabilizowała się, umożliwiając jej absorpcję dodatkowego smaku z pergaminu. Po tym okresie kawa jest łuskana, dodatkowo sortowana według wielkości, gęstości i koloru, a następnie przygotowana do wysyłki.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty brzoskwini i moreli.Kraj pochodzenia kawy: HondurasRegion: Santa BarbaraFarma: Los PotrerosMetoda obróbki: HoneyOdmiana: GeishaPunkty w cuppingu: 88 / 100 punktów
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. W samku wyczuwalne są nuty jaśminu, brzoskwini oraz miodu.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: SidamoFarma: SegeraMetoda obróbki: WashedOdmiana: HeirloomPołożenie upraw: 1500 - 2300 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. W samku wyczuwalne są nuty jaśminu, brzoskwini oraz miodu.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: SidamoFarma: SegeraMetoda obróbki: WashedOdmiana: HeirloomPołożenie upraw: 1500 - 2300 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Złożona i owocowa, o nutach bergamotki, truskawki i śliwki.Kraj: EtiopiaRegion: GujiFarma: BukuProducent: Tadesse DestaOdmiana: Kurume, Dega, 74158Wysokość upraw: 2300 m n.p.m.Obróbka: Natural
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona przez YOCO. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czarnej herbaty, zielonego jabłka, jaśminu, limonki i miodu.Kraj pochodzenia ziarna: RwandaRegion: Eastern ProvinceFarma: HumureOdmiana: Red bourbonMetoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1624 m n.p.m.Ocena w cuppingu:85 / 100 pkt.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty żółtych i tropikalnych owoców.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: Minas GeraisFarma: Ninho da Águia, Caparaó, Espirito SantoMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Red CatuaiPołożenie upraw: 2892 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona przez MAMAM. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do pigwy, marakui i karmelu.Kraj pochodzenia ziaren: KeniaRegion: KirinyagaOdmiana: SL28, SL34, Ruiru 11Metoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1700 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Boliwii, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty brzoskwini i mandarynki.Kraj pochodzenia kawy: BoliwiaRegion: CaranaviFarma: AlasitasMetoda obróbki: WashedOdmiana: GeishaPunkty w cuppingu: 89 / 100 punktówPołożenie upraw: 1600 m n.p.m.
Najniższa cena: 141,00 zł
Zgarnij wiosennego e-booka i 20 zł rabatu!
Zapisz się do newslettera Coffeedesk i odbierz darmowego e-booka w wiosennej edycji – pełnego inspirujących przepisów na kawę i herbatę. Dodatkowo otrzymasz kod rabatowy o wartości 20 zł na Twoje zakupy! Bądź również za bieżąco z naszymi nowościami, promkami i akcjami specjalnymi.
Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą możliwą obsługę. Więcej informacji...