Outlet – kawy
1
- 9 produktów z 9 dostępnych
Promocja
Heresy - kawa ziarnista Antidotum Espresso 252 g (outlet)
Producent: HERESY
Data palenia: 29.07.2025
Jakieś 75% całej kawy produkowanej na świecie pochodzi z Brazylii, zdecydowana większość to komercyjne wielkie blendy z całego regionu. W świecie kawy speciality też mamy z nimi do czynienia. Dlatego stworzyliśmy Antidotum, kawę która jest odtrutką na zalew santosów, cerradów, i innych kaw, dalekich od transparentności i ukazywania roli producenta w całym procesie. Dla fanów klasyki, którzy nie odpuszczają sobie jakości. Dla tych, co cenią prawdziwy fair trade. Pierwsza klasyczna Brazylka w ofercie Heresy!Kawa ziarnista jakości specialty, wypalona w palarni Heresy przez Wicemistrza Polski Roasting 2020. Palona ciemno, przeznaczona do espresso, kawiarki lub zaparzania w kubku. Profil o klasycznym brazylijskim smaku, z nutami orzechowo-czekoladowymi, w najbardziej jakościowym wydaniu.Kraj pochodzenia ziarna: BrazyliaProducent: 20 członków kooperatywy San CoffeeFarma: San CoffeeOdmiana: mundo novo, topazio, catuaiObróbka: naturalPołożenie upraw: 900 - 1200 m n.p.m.OBRÓBKA20 producentów, ta sama, skalibrowana między nimi, naturalna technika obróbki. Dzięki ścisłej współpracy i sztywniutkim standardom każdy z lotów jest przeprocesowany i wysuszony w niemalże identyczny sposób.FARMASan Coffee to ewenement w Brazylii. Większość kooperatyw w tym kraju zrzesza setki lub tysiące producentów, których rola nierzadko ogranicza się jedynie do dostarczenia kawy, rach-ciach i cześć. San Coffee to tylko 20 producentów, którzy są w tym samym czasie właścicielami firmy, z równo rozłożonymi udziałami po 5%. Pracujemy z nimi od samego początku Heresy, prezentując owocowe mikroloty jak Taquaral, Campo Alegre czy Samambaia. Tym razem czas na klasyczny owoc ich pracy!OPINIA ROASTERAW filiżance najbardziej klasycznie, jak się da. Kwasowość praktycznie niewidoczna, w roli szarej eminencji. Czekolada i orzechy w płynie. No wiesz o co chodzi!OPAKOWANIEKawa spakowana jest w brązowy słoik wykonany z PET, w 100% nadający się do recyklingu lub ponownego wykorzystania. I jeśli teraz myślisz „o nie, plastik!”, to pamiętaj, że standardowe opakowania na kawę są także z plastiku (i kilku innych materiałów, przez co często są trudniejsze do przetworzenia). Myśleliśmy też o szkle, ale jest cięższe, droższe, tłucze się i, uwaga, ma taki sam lub większy (sic!) wpływ na środowisko! Plastikowy słoik okazuje się być całkiem eco-friendly, pamiętaj tylko o wrzuceniu go do odpowiedniego pojemnika, albo znajdź kreatywny sposób, by wykorzystać go w domu.
Najniższa cena: 49,00 zł
Promocja
Solberg & Hansen - kawa ziarnista Fyldig Sommerkaffe Brazylia Cachoeira da Grama Natural Filter 250 g (outlet)
Producent: SOLBERG & HANSEN
Data palenia: 30.07.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć truskawkę, dojrzałe owoce i czekoladę.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: Vale da GramaFarma: Fazenda Cachoeira da GramaProducent: Gabriel de Carvalho DiasMetoda obróbki: NaturalOdmiana: AraraPołożenie upraw: 1250 m n.p.m.
Najniższa cena: 61,00 zł
Promocja
Solberg & Hansen - kawa ziarnista Kenia Rukira Washed Filter 250 g (outlet)
Producent: SOLBERG & HANSEN
Data palenia: 31.07.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Można wyczuć w niej nuty jagód, czarnej porzeczki i masła.Kraj: KeniaRegion: PainFarma: RukiraProducent: Othaya Farmers SocietyOdmiana: SL28, SL34, ruiru11, batianWysokość upraw: 1850 m n.p.m.Obróbka: Washed
Najniższa cena: 82,00 zł
Promocja
Solberg & Hansen - kawa ziarnista Salwador Cerro Los Tamales Filter 250 g (outlet)
Producent: SOLBERG & HANSEN
Data palenia: 31.07.2025
Kawa ziarnista jakości specialty z Salwadoru, wypalana w norweskiej palarni Solberg&Hansen. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Soczysta, o smaku i aromacie karmelu, słodkich przypraw i jabłka.Kraj pochodzenia ziarna: SalwadorRegion: ChalatenangoOdmiana: PacamaraWysokość upraw: 1675 m n.p.m.Metoda obróbki: Washed
Najniższa cena: 81,00 zł
DARMOWA DOSTAWA
COFFEE PLANT - kawa ziarnista Joyful Espresso 1 kg (outlet)
Producent: COFFEE PLANT
Data palenia: 24.06.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, Brazylii i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty pomarańczy, agrestu i toffi.Kraj pochodzenia ziarna: Kenia / Brazylia / EtiopiaMetoda obróbki: Washed / NaturalOdmiana: MixBlend trzech wyjątkowych regionów – Etiopii, Kenii i Brazylii – to kawa, która łączy różnorodność smaków i spaja je w jedną całość. Ziarna z Etiopii, poddane obróbce naturalnej, wnoszą do naparu intensywną owocowość i aromat. Metoda naturalna, w której owoce kawowca suszą się w pełnym słońcu, zachowuje pełnię potencjału, co nadaje kawie głębię. Kawa z Kenii, obrabiana metodą mytą (Washed), wnosi świeżość i czystość smaku. Usuwanie miąższu owocu przed suszeniem pozwala na uzyskanie wyrazistej kwasowości oraz czystych, orzeźwiających nut, które wprowadzają dynamiczny kontrast. Ziarna brazylijskie, których owoce, suszone są z miąższem (Natural), nadają kawie miękkość, subtelną karmelową nutę i pełny charakter, harmonizując elementy smakowe.OPINIA ROASTERABlend Joyfull od razu przywołuje na myśl cytrusy. Niezależnie od tego, czy parzony jest metodą espresso, czy w kawiarce. Aromat pomarańczy nadaje kawie świeżości, a posmak agrestu i porzeczki pogłębia jej kwasowość, wzbogacając wrażenia smakowe. W całej tej owocowej radości wkomponowuje się subtelna słodycz, a także aromat toffi. Mleczno-karmelowa baza stanowi solidną podstawę dla reszty smaków, tworząc spójną całość. Czerpanie przyjemności z kawy nie musi polegać na bogactwie aromatów – czasami radość tkwi w doskonale skomponowanej słodyczy i wyrazistej owocowości.
Promocja
19grams - kawa ziarnista Kolumbia Las Flores Java Washed Filter 200 g (outlet)
Producent: 19GRAMS
Data palenia: 24.06.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w niemieckiej palarni 19grams. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do wiśni, kantalupy i werbeny cytrynowej.Kraj pochodzenia ziarna: KolumbiaRegion: Acevedo, HuilaFarma: Las FloresOdmiana: JavaMetoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1750 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 89 / 100 punktów
Najniższa cena: 194,00 zł
Promocja
La Cabra - kawa ziarnista Kolumbia Mustafa Washed Omniroast 250 g (outlet)
Producent: LA CABRA
Data palenia: 11.08.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. Kawa o nutach maliny, kakao i brązowego cukru.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: RisaraldaProducent: Ana MustafáMetoda obróbki: WashedOdmiana: Castillo, CatimorPołożenie upraw: 1550 m n.p.m.
Najniższa cena: 90,00 zł
Royal Beans
Solberg & Hansen - kawa ziarnista Kolumbia La Trinidad Geisha Washed Filter 250 g (outlet)
Producent: SOLBERG & HANSEN
Data palenia: 31.07.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Delikatna i słodka, o nutach winogron, bergamotki i kwiatów.Ziarno cenionej odmiany Geisha.Kraj: KolumbiaFarma: TrinidadProducent: Alejandro LloredaOdmiana: GeishaWysokość upraw: 1620 m n.p.m.Obróbka: Washed
DARMOWA DOSTAWA
COFFEE PLANT - kawa ziarnista Flow Cold Brew Filter 800 g (outlet)
Producent: COFFEE PLANT
Data palenia: 05.08.2025
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Kenii i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty miodu, cytrusów, jagód, kwiatów i czerwonych owoców.Kraj pochodzenia kawy: Kenia / EtiopiaRegion: Guji / NyeriOdmiana: MixedMetoda obróbki: Washed, NaturalPołożenie upraw: 1720 - 2210 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 85 / 100 punktówO KAWIEFLOW Cold Brew to kawa pomyślana do przygotowani napojów na zimno - oczywiście na ciepło nikt nie zabrania! Naszym zdaniem dobre cold brew powinno być zimne, orzeźwiające, owocowe i o pełnym body. I w taki sposób chcieliśmy aby taka kawa smakowała, dlatego do blendu trafiły afrykańskie ziarna. W chłodnej filiżance znajdziesz gęstą kawę o lepkim, lekko syropowym body o orzeźwiającej, przypominającej cytrusy, kwasowości. Całość otoczona jest owocową słodyczą i dopełniona kwiatowymi aromatami. W FLOW Cold Brew mamy do czynienia z 3 różnymi ziarnami, które zostały poddane dwóm różnym metodą obróbki. Ziarna z Kenii przeprocesowano w klasyczny i typowy dla tego kraju sposób - fully washed. Tak więc po segregacji, odseparowaniu wiśni nie nadających się do dalszego procesowania, kawa została przepuszczona przez depulper, poddana procesowi fermentacji w czystej wodzie by na koniec zostać wysuszoną pod afrykańskim słońcem. Podobnej obróbce została poddana jedna z Etiopii w blendzie. Z kolei druga z Etiopii, po procesie selekcji została rozmieszczona na łożach afrykańskich by suszyć się przez około 20 dni. Dzięki dodatkowi w FLOW Cold Brew kawy z obróbki naturalnej, kawa nabrała głębi, słodyczy oraz owocowej intensywności.PRZEPISDo cold brew polecamy klasyczną dozę 6 gramów kawy na 100 gramów zimnej wody. FLOW Cold Brew najlepiej parzy się zmielone dość grubo, nawet nieco grubiej niż do Chemexa, i macerowane w lodówce przez 14-16 godzin. Tak przygotowana kawa na zimno powinna mieć odpowiednie body, wysoką słodycz i wciąż orzeźwiającą kwasowość.Drip na lodzie? Użyj 6 gramów kawy na każde 50 gramów wody, mieląc standardowo jak do drippera, którego używasz w domu. Pozostałe 50 gramów wody z klasycznej dozy, zamień na kostki lodu włożone do serwera jeszcze przed pierwszym zalaniem.