Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Filtrowanie i sortowanie
1 - 27 produktów z 27 dostępnych
Hard Beans - Brazylia Samambaia Filter - Kawa ziarnista 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 09.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do herbatników, toffi, mlecznej czekolady i czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Hard Beans - Peru Cajamarca SHB+ Filter - Kawa ziarnista 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 27.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów, owocowości czerwonych jabłek i słodyczy karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
Hard Beans - Gwatemala La Soledad Washed Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 21.02.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające grejpfrut, kiwi i toffi. Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: Acatenango Metoda obróbki: Washed Odmiana: Anacafe 14 Położenie upraw: 1650 m n.p.m.
Hard Beans - Kolumbia El Vergel Decaf Filter - Kawa bezkofeinowa 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 05.03.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające czerwone owoce, przyprawy oraz wysoką słodycz.  Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Tolima Metoda obróbki: Sugarcane Decaf Odmiana: Red & Yellow Caturra Położenie upraw: 1450 m n.p.m.  
Nowość
Hard Beans - Kolumbia El Vergel Natural Decaf Espresso - Kawa Bezkofeinowa 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 19.03.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty z Kolumbii, wypalona przez Hard Beans. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut truskawki, pomarańczy i marakui. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Tolima Metoda obróbki: Natural Sugarcane Decaf Odmiana: Red & Yellow Caturra Producent: Bayter Farma: El Vergel Położenie upraw: 1450 m n.p.m.
Promocja
Hard Beans - Zestaw nr 2 Choinki: Kawa Ziarnista 250g + Peeling (outlet)

Producent: Hard Beans

Data palenia: 09.11.2023

Zestaw Hard Beans: kawa ziarnista z Kostaryki (Filter 250g) oraz peeling kawowy. W zestawie: - Hard Beans - Kostaryka Los Duran H17 Filter 250g: Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można wyczuć nuty jeżyny i świeżych cytrusów z delikatnym posmakiem wina. Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka Region: West Valley Metoda obróbki: Black Honey Odmiana: H17 Położenie upraw: 1475 m n.p.m. - Coffee Grounds Scrub - Peeling do ciała Costa Rica 170g: Wielofunkcyjny peeling, w którym zostały wykorzystane fusy z kaw specialty Hard Beans. Połączenie lipidów z fusów kawy z naturalnymi olejami, masłem Cupuacu i czarną glinką oraz witaminą E tworzą wyjątkowy kompleks o pięknym zapachu i oczekiwanej skuteczności. Bazą peelingu jest olej z awokado. Scrub skutecznie usuwa martwy naskórek pozostawiając skórę gładką, jędrną i miękką w dotyku. Produkt dobrze się spłukuje, a po jego użyciu nie musisz już stosować balsamu do ciała.  
Najniższa cena: 122,40 zł
144,00 zł
Promocja
Hard Beans - Zestaw nr 4 Bombki: Kawa Ziarnista 250g + Peeling (outlet)

Producent: Hard Beans

Data palenia: 09.11.2023

Zestaw Hard Beans: kawa ziarnista z Etiopii (Filter 250g) oraz peeling kawowy. W zestawie: - Hard Beans - Etiopia Tayebo Aba Bulgu Washed Filter 250g: Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające kandyzowane cytrusy, rumianek i ptasie mleczko. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia Region: Jimma Metoda obróbki: Washed Odmiana: JARC, 74110 Położenie upraw: 1570 - 1800 m n.p.m. - Coffee Grounds Scrub - Peeling do ciała Ethiopia 170g: Wielofunkcyjny peeling, w którym zostały wykorzystane fusy z kaw specialty Hard Beans. Połączenie lipidów z fusów kawy z naturalnymi olejami, masłem Shea i czarną glinką oraz witaminą E tworzą wyjątkowy kompleks o pięknym zapachu i oczekiwanej skuteczności. Bazą peelingu jest olej ze słodkich migdałów. Scrub skutecznie usuwa martwy naskórek pozostawiając skórę gładką, jędrną i miękką w dotyku. Produkt dobrze się spłukuje, a po jego użyciu nie musisz już stosować balsamu do ciała.  
Najniższa cena: 114,75 zł
135,00 zł
Promocja
Hard Beans - Zestaw nr 1 Ciastka 2 x Kawa Ziarnista 125g + Peeling (outlet)

Producent: Hard Beans

Data palenia: 09.11.2023

Zestaw Hard Beans: kawa ziarnista z Kostaryki (Filter 125g), z Brazylii (Filter 125g) oraz peeling kawowy. W zestawie: - Hard Beans - Kostaryka Los Duran H17 Filter 125g: Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można wyczuć nuty jeżyny i świeżych cytrusów z delikatnym posmakiem wina. Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka Region: West Valley Metoda obróbki: Black Honey Odmiana: H17 Położenie upraw: 1475 m n.p.m. - Hard Beans - Brazylia Samambaia Filter 125g: Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do herbatników, toffi, mlecznej czekolady i czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m. - Coffee Grounds Scrub - Peeling do ciała Costa Rica 170g: Wielofunkcyjny peeling, w którym zostały wykorzystane fusy z kaw specialty Hard Beans. Połączenie lipidów z fusów kawy z naturalnymi olejami, masłem Cupuacu i czarną glinką oraz witaminą E tworzą wyjątkowy kompleks o pięknym zapachu i oczekiwanej skuteczności. Bazą peelingu jest olej z awokado. Scrub skutecznie usuwa martwy naskórek pozostawiając skórę gładką, jędrną i miękką w dotyku. Produkt dobrze się spłukuje, a po jego użyciu nie musisz już stosować balsamu do ciała.  
Najniższa cena: 117,30 zł
138,00 zł
Promocja
Hard Beans - Zestaw nr 3 Cukierki: 2 x Kawa Ziarnista 125g + Peeling (outlet)

Producent: Hard Beans

Data palenia: 09.11.2023

Zestaw Hard Beans: kawa ziarnista z Etiopii (Filter 125g), z Brazylii (Filter 125g) oraz peeling kawowy. W zestawie: - Hard Beans - Etiopia Tayebo Aba Bulgu Washed Filter 125g: Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające kandyzowane cytrusy, rumianek i ptasie mleczko. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia Region: Jimma Metoda obróbki: Washed Odmiana: JARC, 74110 Położenie upraw: 1570 - 1800 m n.p.m. - Hard Beans - Brazylia Samambaia Filter 125g: Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do herbatników, toffi, mlecznej czekolady i czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m. - Coffee Grounds Scrub - Peeling do ciała Ethiopia 170g: Wielofunkcyjny peeling, w którym zostały wykorzystane fusy z kaw specialty Hard Beans. Połączenie lipidów z fusów kawy z naturalnymi olejami, masłem Shea i czarną glinką oraz witaminą E tworzą wyjątkowy kompleks o pięknym zapachu i oczekiwanej skuteczności. Bazą peelingu jest olej ze słodkich migdałów. Scrub skutecznie usuwa martwy naskórek pozostawiając skórę gładką, jędrną i miękką w dotyku. Produkt dobrze się spłukuje, a po jego użyciu nie musisz już stosować balsamu do ciała.  
Najniższa cena: 109,65 zł
129,00 zł
Nowość
Hard Beans - Kolumbia Guava Banana Natural Anaerobic Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 19.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można wyczuć nuty czerwonych owoców i czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Tolima Farma: El Vergel Producent: Bayter Metoda obróbki: Natural Anaerobic Odmiana: Red & Yellow Caturra Położenie upraw: 1350 m n.p.m. PRZEPIS 60 g kawy na 1 litr wody Temperatura: 93 °C Mielenie: średnio-grube Czas parzenia: 3:30 minuty Metoda: Zalewaj kawę równymi częściami (np. 5× 60g) w odstępach 30 sekund. Woda pomiędzy zalaniami powinna całkowicie przesączyć się przez kawę. Jeśli woda przepływa za wolno lub za szybko, zmień stopień mielenia na grubszy/drobniejszy. Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!
Nowość
Hard Beans - Burundi Long Miles Gaharo 4 Washed Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 20.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można wyczuć nuty zielonego jabłka, grejpfruta i cukru trzcinowego. Kraj pochodzenia ziarna: Burundi Region: Muramvya Farma: Long Miles Coffee Producent: Carlson Metoda obróbki: Washed Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1700 2100 m n.p.m. PRZEPIS 60-65 g kawy na 1 litr wody Temperatura: 96 °C Mielenie: średnie Czas parzenia: 2:50 minut Metoda: Zalewaj kawę równymi częściami (np. 5× 80g) w odstępach 30 sekund. Woda pomiędzy zalaniami powinna całkowicie przesączyć się przez kawę. Jeśli woda przepływa za wolno lub za szybko, zmień stopień mielenia na grubszy/drobniejszy. Dostosuj tym samym czas parzenia wedle własnych preferencji. Pamiętaj, że możesz eksperymentować i dostosować metodę do swoich preferencji!  
Hard Beans - Brazylia Samambaia Filter 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 27.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do ciastek orzechowych, krówek i czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Hard Beans - Gwatemala El Oregano Washed Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 28.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające czerwone jabłko, jagody i kwiaty. Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: Huehuetenango Metoda obróbki: Washed Odmiana: Pink Bourbon Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
Nowość
Hard Beans - Kolumbia El Vergel Natural Decaf Filter - Kawa bezkofeinowa 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 19.03.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające truskawkę, pomarańczę i marakuję. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Tolima Metoda obróbki: Natural Sugarcane Decaf Producent: Bayter Odmiana: Red & Yellow Caturra Położenie upraw: 1450 m n.p.m. PRZEPIS    60 g kawy na 1 litr wody Temperatura: 94 °C Mielenie: grube Czas parzenia: 3 minuty Metoda: Zalewaj kawę równymi częściami (np. 5× 60g) w odstępach 30 sekund. Woda pomiędzy zalaniami powinna całkowicie przesączyć się przez kawę. Jeśli woda przepływa za wolno lub za szybko, zmień stopień mielenia na grubszy/drobniejszy. Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!
Nowość
Hard Beans - Burundi Long Miles Gitwe 2 Honey Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 10.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do moreli, gruszki i mlecznej czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Burundi Region: Kayanza Metoda obróbki: Honey Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1900 - 2100 m n.p.m.
Hard Beans - Brazylia Campo das Vertentes Natural Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można wyczuć nuty nugatu, czekolady i suszonej figi. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Metoda obróbki: Natural Odmiana: Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Hard Beans - Brazylia Samambaia Filter - Kawa mielona 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 27.09.2023

Kawa mielona jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do herbatników, toffi, mlecznej czekolady i czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Hard Beans - Burundi Long Miles Gishubi Washed Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 17.09.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające winogrona, gruszki i kwiatów. Kraj pochodzenia ziarna: Burundi Region: Kayanza Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon Położenie upraw: 2250 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Hard Beans - Etiopia Yirgacheffe Halo Beriti Natural Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 21.02.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można wyczuć nuty jeżyny, kwiatów czarnego bzu, miodu i nugatu. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia Region: Yirgacheffe Metoda obróbki: Natural Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 2057 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Hard Beans - Gwatemala San Martin Jilotepeque Washed Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 27.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające syrop klonowy, pistacje i jabłka Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: San Martin, Jilotepeque Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra, Catuai Położenie upraw: 1600 - 1800 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Hard Beans - Gwatemala San Martin Jilotepeque Washed Filter 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 05.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające syrop klonowy, pistacje i jabłka Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: San Martin, Jilotepeque Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra, Catuai Położenie upraw: 1600 - 1800 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Hard Beans - Kolumbia Finca El Recreo Washed Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.06.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające miód, czarną porzeczkę i limonkę. ZIARNO Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Tolima Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra Położenie upraw: 1850 m n.p.m. Tym razem od opolskiej ekipy dostajemy przelew z Kolumbii z plantacji El Recreo. Uprawami opiekuje się Oscar Javier Diaz Vivierosa, który należy do 3. pokolenia prowadzącego plantację, położoną w regionie San Augustin. Myta Cattura uprawiana jest na wysokości 1850m, przynosząc bardzo ciekawe efekty. PRZEPIS Aeropress: 19g / 28 klik Comandante 240g wody / 96 stopni Metoda na odwróconym aeropressie: wlewamy 50 g wody, wsypujemy kawę, mieszamy około 15 sekund. Po upływie minuty dolewamy do pełna, zakręcamy i zaczynamy przeciskać – po upływie 2 minut do 2:15. Efekt: bardzo herbaciany napar z owocowymi nutami. Przyjemne lekkie body, średnia kwasowość przypominająca pomarańcze. Jest też słodko – jak w połączeniu herbaty z miodem. Po spadku temperatury pojawiają się porzeczki. Coldbrew: 70g/ 1l Maceracja 14 godzin w temperaturze pokojowej. Coldzik na miarę lipca. Bardzo przyjemnie herbaciany, miodowy (wręcz supermiodowy). Sporo tu jeżyn. Samo coldbrew mocno przypomina sklepowe Ice Tea.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Hard Beans - Kostaryka Los Duran F1 Hybrid Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 01.01.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można wyczuć nuty wiśni, marakui i truskawki. Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka Region: West Valley Metoda obróbki: Black Honey Odmiana: F1 Hybrid Położenie upraw: 1100 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Hard Beans - Peru Cajamarca SHB+ Filter - Kawa mielona 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.09.2023

Kawa mielona jakości speciality pochodząca z Peru, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów, owocowości czerwonego jabłka i słodyczy karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Hard Beans - Peru Cajamarca SHB+ Filter 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 27.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów, owocowości czerwonych jabłek i słodyczy karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Promocja
Hard Beans - Zestaw kaw Filter 4 x 125g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 03.10.2023

Zestaw czterech kaw ziarnistych jakości specialty (4 x 125g) z Brazylii, Gwatemali, Hondurasu i Kostaryki, wypalonych przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. To doskonały sposób na spróbowanie różnych smaków oferowanych przez palarnię! W zestawie: - Brazylia Samambaia Yellow Bourbon 125g - Gwatemala San Martin 125g - Honduras Katia Duke Natural 125g - Kostaryka Los Duran Centroamericano F1 125g
Najniższa cena: 66,90 zł
108,00 zł

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Promocja
PRZELEW MIESIĄCA: Hard Beans - Rwanda Dukundekawa Natural 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 20.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do wiśni, czarnej herbaty i hibiskusu. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda Region: Gakenke District Producent: Dukundakawa Metoda obróbki: Natural Odmiana: Bourbon, Jackson Położenie upraw: 2000 m n.p.m. PRODUCENT Dukundakawa, co w tłumaczeniu oznacza "Kochajmy kawę", została założona w latach 2000. Celem jej działalności było zapewnienie lepszej jakości życia dla jej członków. Spółdzielnia składa się z 1193 plantatorów kawy, z czego 80% stanowią kobiety, promując tym samym równość płci w regionie. Zlokalizowana w dystrykcie Gakenke na wysokości 2000 metrów spółdzielnia korzysta z unikatowego mikroklimatu i gleby wulkanicznej, tworząc idealne warunki dla rozwoju kawy o złożonym i charakterystycznym smaku na rynku. ZIARNO Odmiana Bourbon, jedna z najbardziej cenionych wśród miłośników kawy arabiki, zachwyca delikatnym, subtelnie owocowym smakiem z nutami karmelu i czekolady. Rośliny kawy Bourbon, charakteryzujące się niskim wzrostem i większą odpornością na choroby, są idealne do zbioru owoców. Natomiast odmiana Jackson, popularna w Afryce Wschodniej, to hybryda Arabiki i Robusty, oferująca intensywny, pełny smak z nutami cytrusowymi i kwiatowymi. Rośliny kawy Jackson są wyjątkowo odporne na szkodniki i choroby, co sprawia, że są często wybierane. Oba gatunki kawy zachwycają aromatami i bogatymi profilami smakowymi, przyciągając miłośników kawy z całego świata. OBRÓBKA Obrobka naturalna kawy: Obrobka naturalna, zwana również suchą metodą, to tradycyjny sposób przetwarzania ziaren kawy, który polega na suszeniu owoców kawowych w całości, zanim zostaną one obrane z ziaren. Proces ten rozpoczyna się od zbioru dojrzałych owoców kawowych, które są następnie rozłożone na specjalnych płachtach lub betonowych tarasach, aby mogły naturalnie wyschnąć na słońcu. Podczas tego procesu, skórka owocu kawowego zaczyna się kurczyć i staje się twarda, a wewnętrzne ziarna kawy absorbują słodycz i aromat owoców. Często stosowana w krajach o ciepłym i suchym klimacie, gdzie suszenie na słońcu jest efektywne. Ten proces nadaje ziarnom kawy bogaty, pełny smak z wyraźnymi nutami owocowymi i słodyczy. Kawa poddana obrobce naturalnej jest często opisywana jako dzika i pełna charakteru, co przyciąga miłośników kawy poszukujących unikatowych doświadczeń smakowych. Wymaga starannego nadzoru i regularnego mieszania ziaren podczas suszenia, aby zapobiec pleśni i niepożądanym smakom. Pomimo tego, że jest to bardziej pracochłonny proces w porównaniu do innych metod obrobki kawy, to właśnie dzięki obrobce naturalnej ziarna kawy uzyskują swoje wyjątkowe i charakterystyczne cechy smakowe, które doceniają kawosze na całym świecie. PRZEPIS - doza kawy: 21g - doza wody: 350ml - temperatura wody: 96 st.C - grubość mielenia: 23 "kliki" Comandante - preinfuzja 3:1: 63ml wody w czasie 35 sekund - w 35 sekundzie dolewamy do 100ml - w 50 sekundzie dolewamy do 250ml - w 80 sekundzie dolewamy do 350ml Całkowity czas parzenia: 3 min 15 sekund (jeśli leci szybciej, drobniejsze mielenie lub mniej energiczny strumień, jeśli leci wolniej, grubsze mielenie lub bardziej energiczny strumień)                                                                                                                                                                                 Kawa miesiąca Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren. Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Najniższa cena: 54,00 zł
54,00 zł

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!