Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Filtrowanie i sortowanie
1 - 36 produktów z 57 dostępnych
LaCava - Super Tuscan Espresso 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Hondurasu, Kolumbii i Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty prażonych orzechów, mlecznej czekolady i karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Honduras / Kolumbia / Brazylia Region: Los Lirios / Las Guzmanias / Monte Belo Odmiana:  Caturra, Typica, Ihcafe90, Pacas / Castillo / Mundo Novo, Red Catuai, Yellow Catuai, Yellow Bourbon Obróbka:  Washed / Natural Położenie upraw: 1100 / 1500 / 900 - 1200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Włochy na nowo Zakochaj się w naszej interpretacji klasycznego, włoskiego espresso. Rzemieślniczo palona, zgodnie z najwyższymi standardami świata specialty, ta kompozycja jest dowodem naszego oddania idei doskonałości. Na pierwszym planie wyraziście czekoladowa z nutami prażonych orzechów. Dłuższy czas palenia ziaren owocuje pełnym niuansów espresso, oddając urok i klimat toskańskich wzgórz. Niska kwasowość zapewnia gładką, kremową i aksamitną teksturę tańczącego na podniebieniu naparu. Do stworzenia tej kompozycji wybraliśmy wyłącznie ziarna arabiki oraz paliliśmy je jaśniej, aby uwydatnić ich bogaty i pełny potencjał. Oddaj się celebracji mariażu tradycyjnego dziedzictwa oraz innowacji, uchwyconego w  bogactwie naszego espresso.
LaCava - Salwador El Cocal Anaerobic Natural Espresso 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty wiśni, kakao, melona i ananasa. Kraj pochodzenia ziarna: Salwador Region: Planadas, Tolima Położenie upraw: 1250 - 1300 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Pacas Metoda obróbki: Anaerobic natural Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktów Magia, zachwyt, delikatny owocowy twist – i to wszystko w jednej filiżance! El Cocal to salwadorski klasyk z malowniczego regionu Planadas, gdzie rodzina Castaneda już od czterech pokoleń z oddaniem pielęgnuje tradycję uprawy kawy. El Cocal kryje w sobie bogate nuty kakao, którym na finiszu towarzyszy orzeźwiające, nieco szalone trio: melon, ananas i wiśnia. Kawa obrabiana jest metodą anaerobic natural, która jeszcze bardziej podkreśla wyjątkowość ziaren. Efekt? Zachwyt i magia – już od pierwszego poznania. OPINIA ROASTERA Jak lato i wakacje to tropiki i słodycze. Tropikalne owoce wsparte goryczką kakao to idealny przepis na soczyste espresso.
LaCava - Kolumbia El Rubi Washed Espresso 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć naturalne akcenty grejpfruta, wanilii, karmelu i czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Acevedo, Huila Metoda obróbki: Washed Odmiana: Pink Bourbon Położenie upraw: 1650 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktów Colombia El Rubi washed to kawa, która już po raz trzeci gości w naszej ofercie. Ziarna pochodzą z okolic miasta San Adolfo w regionie Huila, gdzie połączenie sprzyjającego klimatu, żyznej gleby i troski plantatorów stworzyło niepowtarzalne warunki dla osiągnięcia kawy doskonałej. W filiżance, El Rubi rozkwita wraz z zamkniętą w ziarnach energią grejpfruta i otula aksamitną słodyczą wanilii przeplatanej nutą karmelu. Całość uzupełniona jest subtelnym akcentem czarnej herbaty, który dodaje głębi i wyjątkowego charakteru każdemu łykowi. OPINIA ROASTERA Jedna z dwóch odsłon mojej ulubionej kawy. Tutaj klasyczny washed wypalony pod „esko”. Dzieje się. Spróbuj. Podziękujesz później.
LaCava - Paradox Espresso - Kawa Bezkofeinowa 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty brązowego cukru, śliwki i wanilii. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: La Serrania Odmiana: Caturra, Colombia, Castillo / mixed Obróbka:  Washed Sugar Cane Process / Washed Położenie upraw: 1500 - 1750 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Redefiniując decaf W procesie tworzenia Decaf Paradox i wyborze unikalnych ziaren dla tej kompozycji, celem naszego Head Roastera, Aleksandra Smęta, była redukcja charakterystycznego smaku kawy bezkofeinowej oraz uwolnienie pełni potencjału ziaren wybranych originów. Umiejętny proces dekofeinizacji w połączeniu z finezyjnymi technikami palenia naszego Mistrza, skutkują fantastycznym połączeniem nut karmelu, dojrzałego słodu, syropu klonowego i słodkich przypraw. W efekcie otrzymujemy nie tyle kawę bezkofeinową, ale prawdziwego rywala dla najlepszych kofeinowych blendów. Dzięki temu mistrzowskiemu kunsztowi możesz delektować się Paradoxem tak często, jak tylko zapragniesz.
LaCava - Black Art Espresso 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Indonezji, Hondurasu i Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty przypraw korzennych, melasy i czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja / Honduras / Brazylia Region: Lintong / Los Lirios / Monte Belo Odmiana: Ateng, Bergendal / Caturra, Typica, Ihcafe90, Pacas / Mundo Novo, Red Catuai, Yellow Catuai, Yellow Bourbon Obróbka: Wet Hulled / Washed / Natural Położenie upraw: 1500 - 1800 / 1100 / 900 - 1200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Zaklinając mrok Wierzymy, że sztuka palenia kawy jest magiczna. Jest to tajemnicza alchemia uprawiana przez wirtuozów fachu przez mroczne dekady. Dzięki korzennym i drzewnym akcentom wschodnioazjatyckiej arabiki, kompozycja Black Art kusi, czaruje i przekracza granice mistrzostwa w paleniu kawy. Osiągając prawie drugi crack, mieszanka ta scala głębokie oraz intensywne nuty w śmiałym tańcu z ciemnością. Opracowanie profilu jej palenia było wymagające, jako że ziarna kaw specialty są zazwyczaj jasno i delika- tnie palone. Udało się nam jednak odnaleźć idealny balans oraz harmonię, by zaspokoić podniebienia tych, którzy poszukują potężnego i głębokiego doświadczenia kawy.
LaCava - Ecstasy Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 13.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Rwandy i Etiopii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty truskawek, cytrusów, czarnej herbaty i śliwek. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Etiopia Region: Gicumbi / Nensebo Odmiana: Red Bourbon / Heirloom Obróbka:  Natural / Washed Położenie upraw: 1450 - 1500 / 1900 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Z innego wymiaru Ecstasy skupia w sobie najważniejsze wartości specialty, w które wierzymy: świeże i sezonowe zbiory ziaren, bardzo wysoka punktacja SCA oraz doskonały balans między owocowością a kwasowością. Ecstasy to nie jest zwykła kompozycja. To manifest naszej kawowej filozofii oraz ukłon w stronę afrykańskich tradycji i historii uprawy kawy. Idealna dla fanów specialty oraz kawiarni trzeciej fali, Ecstasy uwodzi tych, którzy doceniają jaskrawy i barwny smak. Jako że jest to najbardziej szokująca kompozycja naszego Mistrza, Ecstasy to fantastyczne i energetyczne doświadczenie, które na długo pozostawi na Twoim podniebieniu dzikie wrażenia.
LaCava - Gran Lattina Espresso 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 18.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Wietnamu, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka Arabiki (75%) i Robusty (25%). Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, karmelu, masła orzechowego oraz migdałów. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Wietnam Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Robusta Obróbka: Natural, Wet Polished Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.
LaCava - Certified Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 13.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Meksyku i Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, wanilii i śliwek. Kraj pochodzenia ziarna: Meksyk / Peru Region: Las Hortensias / Cemcavir  Odmiana: Bourbon, Caturra, Catimor, Typica / Caturra Rojo, Amarillo, Tipica, Pache, Catimor, Limani, Bourbon Obróbka:  Washed  Położenie upraw: 1300 - 1700 / 1600 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Organiczna harmonia Certified to hołd dla farmerów praktykujących zrównoważone oraz organiczne metody uprawy i handlu, które korzystnie wpływają na ich dobrobyt i otaczający mikroklimat. Każde ziarno kawy w tej mieszance jest uprawiane bez użycia pestycydów, nawozów ani innych chemikaliów. Pielęgnowane wyłącznie przez naturę i przetwarzane ręcznie przy wykorzystaniu naturalnych metod – tak, aby zachować organiczny charakter. Naszym celem jest stopniowe zwiększanie udziału kaw certyfikowanych, które spełniają kryteria sprawiedliwego handlu oraz zasad zrównoważonego rozwoju. Ekstrawagancka w smaku, wiruje wśród słodkich owoców podszytych delikatnym karmelem.
LaCava - Paradox Espresso - Kawa Bezkofeinowa 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 13.06.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty brązowego cukru, śliwki i wanilii. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: La Serrania Odmiana: Caturra, Colombia, Castillo / mixed Obróbka:  Washed Sugar Cane Process / Washed Położenie upraw: 1500 - 1750 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Redefiniując decaf W procesie tworzenia Decaf Paradox i wyborze unikalnych ziaren dla tej kompozycji, celem naszego Head Roastera, Aleksandra Smęta, była redukcja charakterystycznego smaku kawy bezkofeinowej oraz uwolnienie pełni potencjału ziaren wybranych originów. Umiejętny proces dekofeinizacji w połączeniu z finezyjnymi technikami palenia naszego Mistrza, skutkują fantastycznym połączeniem nut karmelu, dojrzałego słodu, syropu klonowego i słodkich przypraw. W efekcie otrzymujemy nie tyle kawę bezkofeinową, ale prawdziwego rywala dla najlepszych kofeinowych blendów. Dzięki temu mistrzowskiemu kunsztowi możesz delektować się Paradoxem tak często, jak tylko zapragniesz.
LaCava - Ecstasy Espresso 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Rwandy i Etiopii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty truskawek, cytrusów, czarnej herbaty i śliwek. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Etiopia Region: Gicumbi / Nensebo Odmiana: Red Bourbon / Heirloom Obróbka:  Natural / Washed Położenie upraw: 1450 - 1500 / 1900 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Z innego wymiaru Ecstasy skupia w sobie najważniejsze wartości specialty, w które wierzymy: świeże i sezonowe zbiory ziaren, bardzo wysoka punktacja SCA oraz doskonały balans między owocowością a kwasowością. Ecstasy to nie jest zwykła kompozycja. To manifest naszej kawowej filozofii oraz ukłon w stronę afrykańskich tradycji i historii uprawy kawy. Idealna dla fanów specialty oraz kawiarni trzeciej fali, Ecstasy uwodzi tych, którzy doceniają jaskrawy i barwny smak. Jako że jest to najbardziej szokująca kompozycja naszego Mistrza, Ecstasy to fantastyczne i energetyczne doświadczenie, które na długo pozostawi na Twoim podniebieniu dzikie wrażenia.
LaCava - Certified Espresso 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Meksyku i Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, wanilii i śliwek. Kraj pochodzenia ziarna: Meksyk / Peru Region: Las Hortensias / Cemcavir  Odmiana: Bourbon, Caturra, Catimor, Typica / Caturra Rojo, Amarillo, Tipica, Pache, Catimor, Limani, Bourbon Obróbka:  Washed  Położenie upraw: 1300 - 1700 / 1600 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Organiczna harmonia Certified to hołd dla farmerów praktykujących zrównoważone oraz organiczne metody uprawy i handlu, które korzystnie wpływają na ich dobrobyt i otaczający mikroklimat. Każde ziarno kawy w tej mieszance jest uprawiane bez użycia pestycydów, nawozów ani innych chemikaliów. Pielęgnowane wyłącznie przez naturę i przetwarzane ręcznie przy wykorzystaniu naturalnych metod – tak, aby zachować organiczny charakter. Naszym celem jest stopniowe zwiększanie udziału kaw certyfikowanych, które spełniają kryteria sprawiedliwego handlu oraz zasad zrównoważonego rozwoju. Ekstrawagancka w smaku, wiruje wśród słodkich owoców podszytych delikatnym karmelem.
Promocja
LaCava - Brazylia Santa Rita Espresso 1kg (outlet)

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty koniaku, suszonych owoców oraz nutelli. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, Jerquara Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 890 m n. p. m. Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
Najniższa cena: 139,00 zł
139,00 zł
Nowość
LaCava - Spirit of Origin Espresso 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 26.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Rwandy, Kolumbii i Gwatemali, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty truskawek, ciemnej czekolady i brązowego cukru. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Kolumbia / Gwatemala Region: Gicumbi / Las Guzmanias / La Pastora Odmiana: Red Bourbon / Castillo / Bourbon, Caturra, Catuai, Pache Obróbka:  Washed / Natural Położenie upraw: 1450 - 1500 / 1500 / 1200 - 1300 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 / 100 punktów Sezonowy blend pod espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Duchowa przygoda Spirit of Origin to symbol niezwykłych doznań. Zaczyna się od subtelnie owocowej kwasowości, następnie rytmicznie pulsuje nutami czerwonych i leśnych owoców, dając wspaniały, czekoladowy finish otulony słodyczą syropu klonowego. To opowieść o żyznych glebach i ciepłym słońcu oblewającym zjawiskowe wzgórza, gdzie każde drzewko kawowca jest pielęgnowane z oddaniem. To nasze arcydzieło, misja i nasza pasja, zebrane dla tych, którzy doceniają fascynującą drogę od krzewu do wspaniałej filiżanki. Odzwierciedlając dziką istotę natury, ta finezyjna kompozycja jest stworzona, aby pieścić Twoje zmysły i malować jaskrawy krajobraz sensory- czny. Delektuj się bogactwem originu z naszym flagowym blendem.
LaCava - San Lorenzo Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 18.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, figi, czekolady oraz agrestu. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Peru Położenie upraw: 800 - 1350 m. n.p.m. Varietal: Mundo Novo, Catuai, Caturra Obróbka: Natural, Washed
Nowość
LaCava - Spirit of Origin Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 26.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Rwandy, Kolumbii i Gwatemali, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty truskawek, ciemnej czekolady i brązowego cukru. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Kolumbia / Gwatemala Region: Gicumbi / Las Guzmanias / La Pastora Odmiana: Red Bourbon / Castillo / Bourbon, Caturra, Catuai, Pache Obróbka:  Washed / Natural Położenie upraw: 1450 - 1500 / 1500 / 1200 - 1300 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 / 100 punktów Sezonowy blend pod espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Duchowa przygoda Spirit of Origin to symbol niezwykłych doznań. Zaczyna się od subtelnie owocowej kwasowości, następnie rytmicznie pulsuje nutami czerwonych i leśnych owoców, dając wspaniały, czekoladowy finish otulony słodyczą syropu klonowego. To opowieść o żyznych glebach i ciepłym słońcu oblewającym zjawiskowe wzgórza, gdzie każde drzewko kawowca jest pielęgnowane z oddaniem. To nasze arcydzieło, misja i nasza pasja, zebrane dla tych, którzy doceniają fascynującą drogę od krzewu do wspaniałej filiżanki. Odzwierciedlając dziką istotę natury, ta finezyjna kompozycja jest stworzona, aby pieścić Twoje zmysły i malować jaskrawy krajobraz sensory- czny. Delektuj się bogactwem originu z naszym flagowym blendem.
Darmowa dostawa
LaCava - Kolumbia El Rubi Washed Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć naturalne akcenty grejpfruta, wanilii, karmelu i czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Acevedo, Huila Metoda obróbki: Washed Odmiana: Pink Bourbon Położenie upraw: 1650 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktów Colombia El Rubi washed to kawa, która już po raz trzeci gości w naszej ofercie. Ziarna pochodzą z okolic miasta San Adolfo w regionie Huila, gdzie połączenie sprzyjającego klimatu, żyznej gleby i troski plantatorów stworzyło niepowtarzalne warunki dla osiągnięcia kawy doskonałej. W filiżance, El Rubi rozkwita wraz z zamkniętą w ziarnach energią grejpfruta i otula aksamitną słodyczą wanilii przeplatanej nutą karmelu. Całość uzupełniona jest subtelnym akcentem czarnej herbaty, który dodaje głębi i wyjątkowego charakteru każdemu łykowi. OPINIA ROASTERA Jedna z dwóch odsłon mojej ulubionej kawy. Tutaj klasyczny washed wypalony pod „esko”. Dzieje się. Spróbuj. Podziękujesz później.
Darmowa dostawa
LaCava - Salwador El Cocal Anaerobic Natural Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty wiśni, kakao, melona i ananasa. Kraj pochodzenia ziarna: Salwador Region: Planadas, Tolima Położenie upraw: 1250 - 1300 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Pacas Metoda obróbki: Anaerobic natural Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktów Magia, zachwyt, delikatny owocowy twist – i to wszystko w jednej filiżance! El Cocal to salwadorski klasyk z malowniczego regionu Planadas, gdzie rodzina Castaneda już od czterech pokoleń z oddaniem pielęgnuje tradycję uprawy kawy. El Cocal kryje w sobie bogate nuty kakao, którym na finiszu towarzyszy orzeźwiające, nieco szalone trio: melon, ananas i wiśnia. Kawa obrabiana jest metodą anaerobic natural, która jeszcze bardziej podkreśla wyjątkowość ziaren. Efekt? Zachwyt i magia – już od pierwszego poznania. OPINIA ROASTERA Jak lato i wakacje to tropiki i słodycze. Tropikalne owoce wsparte goryczką kakao to idealny przepis na soczyste espresso.
LaCava - Black Art Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Indonezji, Hondurasu i Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty przypraw korzennych, melasy i czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja / Honduras / Brazylia Region: Lintong / Los Lirios / Monte Belo Odmiana: Ateng, Bergendal / Caturra, Typica, Ihcafe90, Pacas / Mundo Novo, Red Catuai, Yellow Catuai, Yellow Bourbon Obróbka: Wet Hulled / Washed / Natural Położenie upraw: 1500 - 1800 / 1100 / 900 - 1200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Zaklinając mrok Wierzymy, że sztuka palenia kawy jest magiczna. Jest to tajemnicza alchemia uprawiana przez wirtuozów fachu przez mroczne dekady. Dzięki korzennym i drzewnym akcentom wschodnioazjatyckiej arabiki, kompozycja Black Art kusi, czaruje i przekracza granice mistrzostwa w paleniu kawy. Osiągając prawie drugi crack, mieszanka ta scala głębokie oraz intensywne nuty w śmiałym tańcu z ciemnością. Opracowanie profilu jej palenia było wymagające, jako że ziarna kaw specialty są zazwyczaj jasno i delika- tnie palone. Udało się nam jednak odnaleźć idealny balans oraz harmonię, by zaspokoić podniebienia tych, którzy poszukują potężnego i głębokiego doświadczenia kawy.
LaCava - La Fragola Blend Espresso 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 07.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Etiopii i Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Blend zawiera 100% Arabik. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Pojawiają się tu nuty słodkiej truskawki zatopionej w gęstej czekoladzie, migdały, orzechy laskowe i łagodny aromat jaśminu. Doskonała propozycja dla miłośników kaw czekoladowych z minimalną kwasowością. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia, Brazylia Region: Guji, Alta Mogiana Jerquara Położenie upraw: 890 - 2100 m n.p.m. Odmiana: Heirloom, Mundo Novo, Red Catuai Obróbka: Natural
LaCava - Brazylia Fazenda Monte Belo Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 26.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty orzechów laskowych, migdałów, szuszonych owoców oraz czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Espirito Santo de Pinhal Położenie upraw: 900 - 1250 m n.p.m. Odmiana: Mundo Novo, Catuai Amarelo Metoda obróbki: Natural
LaCava - Kenia Kiboko Washed Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czereśni, czarnej porzeczki i czekolady. Kraj pochodzenia: Kenia Region: Nyeri Murang'a, Kiambu Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m. Odmiana: SL-28, SL34, Ruiru 11 Obróbka: Washed Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
LaCava - Super Tuscan Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Hondurasu, Kolumbii i Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty prażonych orzechów, mlecznej czekolady i karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Honduras / Kolumbia / Brazylia Region: Los Lirios / Las Guzmanias / Monte Belo Odmiana:  Caturra, Typica, Ihcafe90, Pacas / Castillo / Mundo Novo, Red Catuai, Yellow Catuai, Yellow Bourbon Obróbka:  Washed / Natural Położenie upraw: 1100 / 1500 / 900 - 1200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Włochy na nowo Zakochaj się w naszej interpretacji klasycznego, włoskiego espresso. Rzemieślniczo palona, zgodnie z najwyższymi standardami świata specialty, ta kompozycja jest dowodem naszego oddania idei doskonałości. Na pierwszym planie wyraziście czekoladowa z nutami prażonych orzechów. Dłuższy czas palenia ziaren owocuje pełnym niuansów espresso, oddając urok i klimat toskańskich wzgórz. Niska kwasowość zapewnia gładką, kremową i aksamitną teksturę tańczącego na podniebieniu naparu. Do stworzenia tej kompozycji wybraliśmy wyłącznie ziarna arabiki oraz paliliśmy je jaśniej, aby uwydatnić ich bogaty i pełny potencjał. Oddaj się celebracji mariażu tradycyjnego dziedzictwa oraz innowacji, uchwyconego w  bogactwie naszego espresso.
LaCava - Blue Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 18.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Indii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka 100% arabik. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty konfitury, karmelu, miodu oraz czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Indie Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Kents, Catimor Obróbka: Natural, Monsooned Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.
LaCava - Kolumbia El Indio Natural Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 18.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Słodka, z delikatnymi nutami owocowymi - w jej smaku można wyczuć naturalne akcenty czekolady, wina, pomarańczy i marakui. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Planadas, Tolima Metoda obróbki: Natural Odmiana: Caturra Położenie upraw: 1500 - 2150 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
LaCava - Kolumbia El Indio Natural Espresso 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 18.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Słodka, z delikatnymi nutami owocowymi - w jej smaku można wyczuć naturalne akcenty czekolady, wina, pomarańczy i marakui.  Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Planadas, Tolima Metoda obróbki: Natural Odmiana: Caturra Położenie upraw: 1500 - 2150 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
LaCava - Specialty Italia Blend Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 18.04.2024

Mieszanka kaw ziarnistych z Brazylii oraz Indii, wypalona w palarni LaCava. Blend Arabiki specialty (25%) i fine Robusty (75%). Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty słodkiej czekolady, marcepanu i bogaty aromat waniii.  Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Alta Mogiana Jerquara, Indie Coorg Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai, Robusta Peredinia Obróbka: Natural, Washed Położenie upraw: 900 - 1100 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 82 / 100 pkt.
LaCava - Blue Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Indii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka 100% arabik. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty konfitur, karmelu, miodu oraz czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Indie Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Kents, Catimor Obróbka: Natural, Monsooned Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.
LaCava - Gran Lattina Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Indii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka Arabiki (75%) i Robusty (25%). Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, karmelu, masła orzechowego oraz migdałów. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Indie Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Parchment Obróbka: Natural, Washed Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.
Promocja
LaCava - Peru Tunki Espresso 550g (outlet)

Producent: LaCava

Data palenia: 08.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, śliwek oraz orzechów. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Dolina Tambopata Położenie upraw: 1300 - 1800 m n.p.m. Varietal: Typica, Bourbon, Caturra Obróbka: Washed
99,00 zł
LaCava - Dolce Crema Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 18.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, Kolumbii oraz Hondurasu, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka 90% Arabik i 10% Robusty. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty rumu, czereśni oraz kremu z ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia, Honduras, Kolumbia Położenie upraw: 500 - 1500 m n.p.m. Varietal: Mundo Novo, Catuai, Parchment Obróbka: Natural, Washed
Promocja
LaCava - San Lorenzo Espresso 550g (outlet)

Producent: LaCava

Data palenia: 08.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, figi, czekolady oraz agrestu. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Peru Położenie upraw: 800 - 1350 m. n.p.m. Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Caturra Obróbka: Natural, Washed
69,00 zł
LaCava - Bella Crema Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Indii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka Arabiki (50%) i Robusty (50%). Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty musu czekoladowego, kremu kakaowego i prażonych orzechów. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Indie Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Parchment Obróbka: Natural, Washed Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

LaCava - Bella Crema Espresso 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 07.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Indii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka Arabiki (50%) i Robusty (50%). Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty musu czekoladowego, kremu kakaowego i prażonych orzechów. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Indie Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Parchment Obróbka: Natural, Washed Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

LaCava - Bella Crema Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 26.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Wietnamu, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka Arabiki (50%) i Robusty (50%). Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty musu czekoladowego, kremu kakaowego i prażonych orzechów. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Wietnam Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Robusta Obróbka: Natural, Wet polished Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

LaCava - Braziliana Espresso 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 26.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka dwóch arabik z tego kraju. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, włoskich orzechów, migdałów oraz karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Guaxupe, Cerrado Położenie upraw: 800 - 1350 m n.p.m. Varietal: Mundo Novo, Catuai Obróbka: na sucho (natural)

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

LaCava - Braziliana Espresso 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 08.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka dwóch arabik z tego kraju. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, włoskich orzechów, migdałów oraz karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Guaxupe, Cerrado Położenie upraw: 800 - 1350 m n.p.m. Varietal: Mundo Novo, Catuai Obróbka: Natural

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!