Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Filtrowanie i sortowanie
1 - 36 produktów z 40 dostępnych
LaCava - Kenia Endebess Natural Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty soczystych jagód, słodkich poziomek i karmelu. Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Trans-nzoia Metoda obróbki: Natural Odmiana: SL-28, SL-34, Baitan, Ruiru-11 Położenie upraw: 1600 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 pkt
LaCava - Shady BRU Nikaragua + Rwanda 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.04.2024

Kawa ziarnista jakości speciality wypalona w palarni LaCava. Blend składa się w 70% z arabiki z Nikaragui oraz w 30% z robusty z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są słodkie nuty kakao oraz aromat drzewa cedrowego i świeżego tytoniu.  Takich ziaren kawowy świat jeszcze nie cuppował! Nikaragua Las Mimosas z dodatkiem wysoko punktowanej, mytej robusty Twongere z Rwandy. Robusty przeżywają obecnie renesans. Oceniane rygorystycznie jak najlepsze arabiki, określane są jako „Fine Robusta” i często są od nich droższe w zakupie. Do projektu została wybrana organiczna robusta Fair Trade, certyfikowana przez Rain Forest Alliance.   Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua 70% + Rwanda 30% Region: Las Mimosas, Coko Sector Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, Robusta Położenie upraw: 1000 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
LaCava - Salwador Josue Recinos Honey Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona przez palarnię LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty moreli, wanilii i owoców leśnych. Kraj pochodzenia kawy: Salwadoru Region: Chalatenango Farma: La Palma Metoda obróbki: Honey Odmiana: Bourbon, Pacas Położenie upraw: 1610 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 pkt
LaCava - THE BRU Filter Blend 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 15.02.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z palarni LaCava. W opakowaniu znajdziesz ziarno z Brazylii z dodatkiem arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, sprawdzi się do ekspresów przelewowych, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. The Bru to przede wszystkim przeprawa przez klasykę klasyki, czyli charakterystyczne dla Brazylii nuty czekolady, orzechów laskowych, prażonych migdałów oraz precli. Idealna kawa do słodkiego śniadania, dobra dla początkujących i poszukujących. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / Inne Region: Alta Mogiana / Inne Położenie upraw: 890 m. n.p.m. / Inne Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai / Inne Metoda obróbki: Natural
Nowość
LaCava - Kolumbia Monteblanco Washed Filter 200g

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty brzoskwini, owoców tropikalnych, kwiatów kawowca, jaśminu i wanilii. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Huila Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, bourbon Położenie upraw: 1650 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 88 / 100 pkt.
LaCava - Daily BRU Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca w 90% z Gwatemali - pozostałe 10% to arabiki różnego rodzaju. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, karmelu oraz czerwonego jabłka. Daily Bru to kawa, którą możesz pić codziennie, a każda kolejna paczką zaskoczy Cię czymś nowym. W obecnej edycji jest to w 90% soczysta Gwatemala El Morito. Szukasz kawy, która będzie Twoim pewniakiem do śniadania? Masz ochotę na zaskakujący, owocowy twist, który wciągnie Cię w świat kaw przelewowych? Oto ona! Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala 90% + różne odmiany arabiki 10% Region: El Morito Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Caturra, Pache Położenie upraw: 1800 - 2000 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
LaCava - Limy BRU Etiopia Filter 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, cukru trzcinowego oraz czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt.
LaCava - Limy BRU Etiopia Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, cukru trzcinowego oraz czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt.
LaCava - Juicy BRU Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, żurawiny, czerwonego jabłka i miodu. Prawdziwa owocowa bomba do codziennego picia. Świetna kawa zarówno do rozpoczęcia przygody z przelewem, jak i do każdego pysznego śniadania.   Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Huye Hills Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1700 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85,5 pkt.
Nowość
LaCava - Kenia Muchagara Washed Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty rabarbaru, śliwki i ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Kirinyaga Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL-28, SL-34, Baitan, Ruiru-11 Położenie upraw: 1750 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 pkt.
Nowość
LaCava - Spring Filter Bru 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Kenii i Etiopii. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty porzeczek, cytrusów i brązowego cukru. Kraj pochodzenia kawy: Kenia, Etiopia Region: Nyeri, Guji, Sidamo Metoda obróbki: Washed, Natural Odmiana: Heirloom, SL-28, SL-34, Ruiru 11 Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt.
LaCava - Coffeedesk BRU Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kooperatywa LaCavy z Coffeedesk zaowocowała wyjątkowym exclusivem! Do genialnej serii Bru dołącza prawdziwa wisienka na torcie - pierwsza, jedyna i ekstremalnie owocowa Kenia! Piękne i pełne ziarna AA koncentrują w sobie esencję tego, co kochamy w Keniach. Soczysta czarna porzeczka przeplata się ze słodką czereśnią w towarzystwie ciemnej czekolady. Przyjemna kwasowość i herbaciane body osiągają equilibrium. Idealna kawa do codziennego przelewania, must brew dla fanów gatunku. Dostępna wyłącznie u nas! Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Nyeri, Murang'a, Kiambu Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34, Ruiru 11 Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 pkt.
LaCava - Shady BRU Nikaragua + Rwanda 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości speciality wypalona w palarni LaCava. Blend składa się w 70% z arabiki z Nikaragui oraz w 30% z robusty z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są słodkie nuty kakao oraz aromat drzewa cedrowego i świeżego tytoniu.  Takich ziaren kawowy świat jeszcze nie cuppował! Nikaragua Las Mimosas z dodatkiem wysoko punktowanej, mytej robusty Twongere z Rwandy. Robusty przeżywają obecnie renesans. Oceniane rygorystycznie jak najlepsze arabiki, określane są jako „Fine Robusta” i często są od nich droższe w zakupie. Do projektu została wybrana organiczna robusta Fair Trade, certyfikowana przez Rain Forest Alliance.   Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua 70% + Rwanda 30% Region: Las Mimosas, Coko Sector Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, Robusta Położenie upraw: 1000 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
LaCava - Daily BRU Filter 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 14.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca w 90% z Gwatemali - pozostałe 10% to arabiki różnego rodzaju. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, karmelu oraz czerwonego jabłka. Daily Bru to kawa, którą możesz pić codziennie, a każda kolejna paczką zaskoczy Cię czymś nowym. W obecnej edycji jest to w 90% soczysta Gwatemala El Morito. Szukasz kawy, która będzie Twoim pewniakiem do śniadania? Masz ochotę na zaskakujący, owocowy twist, który wciągnie Cię w świat kaw przelewowych? Oto ona! Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala 90% + różne odmiany arabiki 10% Region: El Morito Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Caturra, Pache Położenie upraw: 1800 - 2000 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
LaCava - Limy BRU Etiopia Filter 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, cukru trzcinowego oraz czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt.
LaCava - Daily BRU Filter 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca w 90% z Gwatemali - pozostałe 10% to arabiki różnego rodzaju. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, karmelu oraz czerwonego jabłka. Daily Bru to kawa, którą możesz pić codziennie, a każda kolejna paczką zaskoczy Cię czymś nowym. W obecnej edycji jest to w 90% soczysta Gwatemala El Morito. Szukasz kawy, która będzie Twoim pewniakiem do śniadania? Masz ochotę na zaskakujący, owocowy twist, który wciągnie Cię w świat kaw przelewowych? Oto ona! Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala 90% + różne odmiany arabiki 10% Region: El Morito Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Caturra, Pache Położenie upraw: 1800 - 2000 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
LaCava - Nikaragua Las Nubes Natural Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Nikaragui. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są truskawki, karmel, nadający kawie głębię smaku i wanilię, która wzbogaca ją o subtelne, wyrafinowane niuanse. Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua Region: Jinotega Metoda obróbki: Natural Odmiana: Caturra, Catuai, Bourbon Położenie upraw: 1100 - 1500 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 punktów
LaCava - Boliwia Sol De La Manana Natural Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Boliwii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty mandarynki, ciemnej czekolady, wiśni i karmelu.   Kraj pochodzenia kawy: Boliwia Region: Caranavi Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Caturra Położenie upraw: 1570 - 1650 m n.p.m.  
Nowość
LaCava - Kostaryka Palmichal Cinnamon Anaerobic Filter 200g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona przez palarnię LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cynamonu, jabłecznika i czerwonych owoców. Kraj pochodzenia kawy: Kostaryka Region: Los Santos Farma: Finca Tonita Metoda obróbki: Cinnamon Anaerobic Odmiana: Caturra, Catuai Położenie upraw: 1450 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 pkt
LaCava - Juicy BRU Filter 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, żurawiny, czerwonego jabłka i miodu. Prawdziwa owocowa bomba do codziennego picia. Świetna kawa zarówno do rozpoczęcia przygody z przelewem, jak i do każdego pysznego śniadania.   Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Huye Hills Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1700 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85,5 pkt.
LaCava - Meksyk Monte Alban Washed Typica Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Meksyku, wypalona przez palarnię LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty gorzkiej czekolady, owoców pestkowych i żurawiny. Kraj pochodzenia kawy: Meksyk Region: Oaxaca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Typica Położenie upraw: 1200 - 2100 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 pkt
LaCava - Shady BRU Nikaragua + Rwanda 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 25.03.2024

Kawa ziarnista jakości speciality wypalona w palarni LaCava. Blend składa się w 70% z arabiki z Nikaragui oraz w 30% z robusty z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są słodkie nuty kakao oraz aromat drzewa cedrowego i świeżego tytoniu.  Takich ziaren kawowy świat jeszcze nie cuppował! Nikaragua Las Mimosas z dodatkiem wysoko punktowanej, mytej robusty Twongere z Rwandy. Robusty przeżywają obecnie renesans. Oceniane rygorystycznie jak najlepsze arabiki, określane są jako „Fine Robusta” i często są od nich droższe w zakupie. Do projektu została wybrana organiczna robusta Fair Trade, certyfikowana przez Rain Forest Alliance.   Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua 70% + Rwanda 30% Region: Las Mimosas, Coko Sector Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, Robusta Położenie upraw: 1000 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
LaCava - Rwanda Gitesi Washed Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty pomarańczy, śliwki i białych kwiatów. Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Nyamasheke Metoda obróbki: Washed Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1750 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 pkt.
LaCava - Peru Chirinos Washed Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona przez palarnię LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty brzoskwini, cytryny, ciemnej czekoaldy i prażonych migdałów. Kraj pochodzenia kawy: Peru Region: Chirinos, San Ignacio Metoda obróbki: Washed Odmiana: Yellow & Red Caturra Położenie upraw: 1700 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 pkt
LaCava - Kostaryka Las Lajas Black Honey Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona przez palarnię LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty owoców tropikalnych, dojrzałych jagód i kwiatów. Kraj pochodzenia kawy: Kostaryka Region: Central Valley Metoda obróbki: Black Honey Odmiana: Caturra, Catuai Położenie upraw: 1300 - 1825 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 pkt
LaCava - Kolumbia Las Petunias Washed Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez palarnię LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty pomarańczy, ciemnej czekolady i karmelu. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Antioquia Metoda obróbki: Washed Odmiana: Típica, Bourbon, Caturra, Castillo, Colombia & Catuaí Położenie upraw: 1200 - 2000 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 / 100 pkt
LaCava - THE BRU Filter Blend 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.03.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z palarni LaCava. W opakowaniu znajdziesz ziarno z Brazylii z dodatkiem arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, sprawdzi się do ekspresów przelewowych, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. The Bru to przede wszystkim przeprawa przez klasykę klasyki, czyli charakterystyczne dla Brazylii nuty czekolady, orzechów laskowych, prażonych migdałów oraz precli. Idealna kawa do słodkiego śniadania, dobra dla początkujących i poszukujących. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / Inne Region: Alta Mogiana / Inne Położenie upraw: 890 m. n.p.m. / Inne Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai / Inne Metoda obróbki: Natural
LaCava - Filter Tasting Six Pack vol. 6 - Zestaw kaw 6 x 55g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.03.2024

LaCava Sample Set daje Ci możliwość spróbowania aż sześciu kaw z aktualnej oferty warszawskiej palarni LaCava. Różne kraje pochodzenia, różne obróbki, różne deskryptory - w jednej paczce dla Ciebie! To doskonały sposób na określenie swoich preferencji smakowych. Kawy są palone jasno, idealne do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W zestawie znajduje się sześć kaw, każda po 55 gramów: Etiopia Duromina Gwatemala Los Codornices Etiopia Bombe Gwatemala Agua Tibia Honduras Los Naranjos Kolumbia Luis Jose Valdes
LaCava - Juicy BRU Filter 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, żurawiny, czerwonego jabłka i miodu. Prawdziwa owocowa bomba do codziennego picia. Świetna kawa zarówno do rozpoczęcia przygody z przelewem, jak i do każdego pysznego śniadania.   Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Huye Hills Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1700 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85,5 pkt.
Promocja
LaCava - Kenia Kiboko Washed Espresso 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czereśni, czarnej porzeczki i czekolady. Kraj pochodzenia: Kenia Region: Nyeri Murang'a, Kiambu Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m. Odmiana: SL-28, SL34, Ruiru 11 Obróbka: Washed Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
Najniższa cena: 40,90 zł
59,00 zł
LaCava - Winter Whisper Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Indonezji, Kostaryki, Peru i Gwatemali. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty żurwainy, marcepanu, a drzewny smak cedru przeniesie Cię przed ciepły kominek w małym domku na wzgórzu. Kraj pochodzenia kawy: Indonezja, Kostaryka, Gwatemala, Peru Metoda obróbki: Washed, Natural Odmiana: Mix Położenie upraw: 1300 - 1950 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
Promocja
LaCava - Boliwia Sol De La Manana Natural Filter 250g (outlet)

Producent: LaCava

Data palenia: 12.12.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Boliwii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty mandarynki, ciemnej czekolady, wiśni i karmelu.   Kraj pochodzenia kawy: Boliwia Region: Caranavi Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Caturra Położenie upraw: 1570 - 1650 m n.p.m.  
Najniższa cena: 79,00 zł
79,00 zł

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Promocja
LaCava - Coffeedesk BRU Filter 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 14.04.2024

Kooperatywa LaCavy z Coffeedesk zaowocowała wyjątkowym exclusivem! Do genialnej serii Bru dołącza prawdziwa wisienka na torcie - pierwsza, jedyna i ekstremalnie owocowa Kenia! Piękne i pełne ziarna AA koncentrują w sobie esencję tego, co kochamy w Keniach. Soczysta czarna porzeczka przeplata się ze słodką czereśnią w towarzystwie ciemnej czekolady. Przyjemna kwasowość i herbaciane body osiągają equilibrium. Idealna kawa do codziennego przelewania, must brew dla fanów gatunku. Dostępna wyłącznie u nas! Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Nyeri, Murang'a, Kiambu Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34, Ruiru 11 Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 pkt.
Najniższa cena: 117,90 zł
169,00 zł

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

LaCava - Etiopia Dhilgee Siko Washed Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, zielonych jabłek i czarnej herbaty. ZIARNO Etiopia Dhilgee Siko wypalona przez Mistrza Polski Roastingu Alka Smęta w palarni LaCava to bardzo złożone myte ziarno (wet process, to też myte kawy, fermentowane nieco dłużej) z regionu Guji, etiopskiej odmiany Wolichu. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Guji, Uraga Metoda obróbki: Myta, fermentacja 24 - 72h Odmiana: Wolichu Położenie upraw: 2100 - 2250 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 pkt PRZEPIS V60: 18g / 27klik Comandante 300g wody / 3:25 Fajnie to ziarno wychodzi, jeśli celujemy w słodycz. Trzeba wziąć jednak pod uwagę dość pracochłonny przepis: robimy 6 zalań po 40 gramów co 25 sekund łącznie z immersją. Ostatnie zalanie 60-gramowe, a całość parzenia to około 3:25. W smaku sporo jabłek (troszkę jakby cydrowe pod względem wytrawności). Pojawia się również trawa cytrynowa, biała herbata, morwa oraz morela. Fajna miękka tekstura i przyjemne lekkie body. Kwasowość jest niska (wręcz bardzo niska jak na Etiopię). Coldbrew: 60g / 1l wody Mielenie 30klikow / maceracja 12h Tu dzieje się naprawdę super dużo. Bardzo wytrawne coldbrew, w którym wyraźnie czuć cytrusy, ale bardziej od słodkiej strony niż kwasowej. Ponadto: trawa cytrynowa, werbena, białe kwiaty, morela, earl grey oraz biała herbata. Polecamy szczególnie tym, którzy chcą jeszcze poczuć ostatni powiew orzeźwienia przed jesienią.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

LaCava - Etiopia Jimma Duromina Washed Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 26.03.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty earl greya, brzoskwini i kwiatów pomarańczy. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Jimma, Oromia, Western Ethiopia Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1980 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 88 / 100 pkt.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Promocja
LaCava - Gwatemala Finca La Torre 1 Filter 250g (outlet)

Producent: LaCava

Data palenia: 26.03.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty dżemu truskawkowego, brzoskwini i karmelu. Jedna z trzech kaw wybranych przez Head Roastera LaCava z plantacji La Torre - wszystkie powstały z tego samego ziarna, a różni je proces obróbki lub dzień zbioru. Guatemala Finca La Torre 1 (natural) - Ziarna, które pachną jak ostatnie dni wakacji. Słodko, beztrosko i rozkosznie. Dla fanów klasyki i obróbki metodą naturalną. Bogaty smak i aromat kawy idą w parze z doświadczeniem właścicieli farmy.  Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala Region: Acatenango Metoda obróbki: Natural Odmiana: Caturra Położenie upraw: 1660 m n.p.m.
Najniższa cena: 48,30 zł
69,00 zł

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!