Produkty online
Kawa
-
Nowości
-
Nasze marki
-
1Zpresso
(5)
-
3fe
(10)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(22)
-
AeroPress
(15)
-
Alpro
(14)
-
Althaus
(31)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(26)
-
Asobu
(37)
-
Audun Coffee
(15)
-
Autumn Coffee Roasters
(12)
-
Bagdrip
(13)
-
Baratza
(51)
-
Barista & Co
(37)
-
Barista Space
(57)
-
Bean Bros
(6)
-
Bialetti
(179)
-
Blend Tea
(1)
-
Bonanza Coffee
(6)
-
Bras
(1)
-
Brewista
(11)
-
Brita
(6)
-
Brown House & Tea
(31)
-
Bunn
(38)
-
BWT
(15)
-
Caffe Cannizzaro
(5)
-
Caffenation
(15)
-
Cafflano
(11)
-
Casino Mocca
(5)
-
Chemex
(36)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(1)
-
COFFEE PLANT
(28)
-
Coffeedesk
(55)
-
Coffeelab
(33)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(58)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(9)
-
Dafi
(45)
-
Deseo
(4)
-
Diemme Caffe
(17)
-
Dobra Palarnia Kawy
(7)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(8)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(6)
-
Dworzysk
(7)
-
Ecostrawz
(2)
-
Espazzola
(3)
-
Espresso Gear
(23)
-
Etno Cafe
(24)
-
Eureka
(56)
-
Father's Coffee
(8)
-
Fellow
(109)
-
Fentimans
(16)
-
Fetco
-
Figa Coffee
(8)
-
Five Elephant
(7)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(22)
-
Gardelli Specialty Coffees
(12)
-
GAT
(3)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(7)
-
Good Coffee
(1)
-
Graef
-
Hard Beans
(31)
-
Hario
(280)
-
HAYB
(72)
-
Heresy
(18)
-
Hi! Coffeedesk
(6)
-
Illy
(15)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(7)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(35)
-
Jura
(53)
-
Just T
(39)
-
Kafar
(10)
-
Kalve
(7)
-
Kambukka
(35)
-
KeepCup
(205)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(5)
-
Krups
(2)
-
Kruve
(37)
-
Kusmi Tea
-
KYOTO Coffee Roasters
(11)
-
La Brasiliana
(3)
-
La Cabra
(8)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(49)
-
Lavazza
(40)
-
Le Piantagioni del Caffe
(44)
-
Lelit
(20)
-
Long Man Tea
(25)
-
Loveramics
(308)
-
Lucaffe
(11)
-
Lune Tea
-
Lykke
(10)
-
Mahlkonig
(5)
-
Manufaktura Czekolady
(31)
-
Many Mornings
(6)
-
Melitta
(58)
-
MiiR
(45)
-
Moccamaster
(99)
-
Monbana
(41)
-
Monin
(29)
-
Motta
(119)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(24)
-
Natumi
(16)
-
New York
(10)
-
Nivona
(15)
-
Nomad Coffee
(6)
-
Notes Crafters
(5)
-
Nucleus
(2)
-
Nuova Simonelli
(1)
-
Oatly
(8)
-
Odija
(2)
-
Or Tea?
(30)
-
Paper & Tea
(80)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(12)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(5)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(34)
-
Puqpress
(9)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(40)
-
Right Side Coffee
-
Rocket Bean
(21)
-
RS5
(2)
-
Rude Health
(7)
-
Saeco
(8)
-
Sage
(22)
-
Savage Coffees
(17)
-
Sencotel
-
SIMPLo
(5)
-
Sloane
(5)
-
Smeg
-
Solberg & Hansen
(52)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(16)
-
T-TE
(17)
-
Taragui
-
Tastea Heaven
(4)
-
Teabag
-
teapigs
(98)
-
Teministeriet
(81)
-
The Barn
(9)
-
The Coffee Collective
(3)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(26)
-
Toddy
(17)
-
Tregothnan
(3)
-
Urnex
(34)
-
Vintage Teas
(60)
-
VSSL
(1)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(25)
-
Willie's Cacao
(36)
-
Wroasters
-
Wunda
-
YOGI TEA
(29)
-
1Zpresso
(5)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
- Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
- Zaparzacze
- Ekspresy
- Młynki
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet
Najlepsza kawa ziarnista i mielona
Kawa
W naszej ofercie znajdują się zarówno tradycyjne włoskie kawy dla miłośników klasycznych smaków, jak i te z segmentu Speciality, z najlepszych europejskich palarni.
Czytaj dalej
W Coffeedesk znajdziesz kawy przeznaczone do wszystkich sposobów zaparzania, od espresso po metody alternatywne. Oferujemy je w formie ziarnistej i mielonej; ziarna 100% Arabiki oraz mieszanki palone w różnym stopniu w zależności od preferencji. Dla miłośników włoskich smaków znajdą się czołowe marki kaw takie jak Lavazza, Arcaffe, Illy, Kimbo i wiele innych.
Polecamy kawy do domów, biur, lokali gastronomicznych, a także te z zakresu specialty dla najbardziej wymagających kawoszy. Są to kawy najwyższej jakości, które w profesjonalnej ocenie otrzymały powyżej 80 na 100 punktów, wypalane jasno, o krótkiej dacie ważności. Pochodzą z różnych części świata i mogą być parzone na wiele sposobów, dzięki czemu oferują one szeroki wachlarz doznań smakowych, sprawiając, że picie kawy zamienia się w wciągającą podróż po nowych smakach i aromatach. Bogactwo smaków ukryte w ziarnach z całego świata teraz jest na wyciągnięcie ręki!
Oferowana przez nasz sklep kawa sprawi, że picie tego naparu będzie prawdziwą przyjemnością. Chcesz się przekonać, jak smakuje dobra kawa? Zajrzyj do nas!
Polecamy kawy do domów, biur, lokali gastronomicznych, a także te z zakresu specialty dla najbardziej wymagających kawoszy. Są to kawy najwyższej jakości, które w profesjonalnej ocenie otrzymały powyżej 80 na 100 punktów, wypalane jasno, o krótkiej dacie ważności. Pochodzą z różnych części świata i mogą być parzone na wiele sposobów, dzięki czemu oferują one szeroki wachlarz doznań smakowych, sprawiając, że picie kawy zamienia się w wciągającą podróż po nowych smakach i aromatach. Bogactwo smaków ukryte w ziarnach z całego świata teraz jest na wyciągnięcie ręki!
Oferowana przez nasz sklep kawa sprawi, że picie tego naparu będzie prawdziwą przyjemnością. Chcesz się przekonać, jak smakuje dobra kawa? Zajrzyj do nas!
Filtry
–
1 - 30 produktów z 423 dostępnych
Sortuj według:
Autumn Coffee - Nikaragua Los Pinos Cascara 200g
Data palenia: 20.06.2022
Producent: Autumn Coffee Roasters
Cascara to wysuszona skórka owoców kawowca, z której można przygotować pyszny napar. W smaku przypomina czarną herbatę z nutami owoców pestkowych i cytrusów. W porównaniu do kawy, cascara zawiera niewiele kofeiny.
Kraj pochodzenia: Nikaragua
Region: Los Pinos
Może być parzona tak jak herbata, we French Pressie, lub na zimno - jest świetnym sposobem na orzeźwiające napoje.
Wybór Coffeedesk
Autumn Coffee - Gwatemala Candy Mandy Espresso 250g
Data palenia: 20.06.2022
Producent: Autumn Coffee Roasters
Kawa ziarnista jakości speciality z Gwatemali, wypalona przez Autumn Coffee Roasters. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych oraz kawiarek.
W filiżance można oczekiwać nut wiśni, mlecznej czekolady, miodu i agrestu. Doskonała jako kawa czarna, jednak sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem.
Piu! Piu! Piu! (odgłosy fajerwerków, których nie słyszą zwierzęta) Witamy w 2022! Z nowym rokiem zawsze idą jakieś zmiany, a jednej z nich będziemy świadkami w styczniowym espresso miesiąca – Candy Mandy.
ACR
W Płocku też coś się zmieniło. Dotychczasowe Autumn Coffee Rosters przeszło metamorfozę i przeobraziło się w ACR. Jedno pozostało jednak niezmienione: za sterami nadal znajdziemy Magdę i Krzysztofa, którzy zaczynają pisać nowy rozdział w ciekawej historii palarni z ulicy Ciechomickiej. Wraz z rebrandingiem zjawili się nowi bohaterowie z paczkowych etykiet, zaprojektowanych przez Patrycję Krawczyk z kompot.studio. Kim są m.in. Flower Marlene i Lemon Betty? To postacie, które bardzo dobrze znamy: podlewają domowe rośliny, zawijają się w koc, dbają o swoje koty, wyprowadzają psy i zapewne robią pranie według zasady: osobno białe, osobno kolor.
I'll take you to the candy shop…
Bohaterem naszego styczniowego espresso miesiąca jest natomiast Candy Mandy. To podróżniczka, wyposażona w plecak, kompas, aparat, kawę w termosie, a nawet dzbanek do spieniania mleka. W hipsterskiej stylówie przemierza świat: od Indonezji, przez Kenię, po Gwatemalę. Po wielu wyprawach Candy wróciła do Polski. Odwiedziła kawiarnie w Kołobrzegu i Warszawie, by zaserwować naprawdę wybitne szoty.
Pod nazwą Candy Mandy kryje się kawa dobrze znana w Polsce – Gwatemala San Rafael.
Pola uprawne, prowadzone przez rodzinę Perez od 1985 roku, znajdują się na wulkanicznym terenie Acatenango. Perezowie zarządzają łącznie trzema plantacjami: La Soledad, El Llano i San Rafael (gdzie przypadkiem możecie spotkać Piotra Jeżewskiego). Ziarno odmiany Caturra & Bourbon obrabiane jest metodą mytą, a zbierane i pielęgnowane ręcznie. Dzięki temu możemy być pewni naprawdę wysokiej kontroli jakości ziarna. A jakość tutaj czuć i to z każdym dniem coraz wyraźniej.
Parzenie:
- Espresso:
7. klik Comandante
18,5 g kawy
34 g uzysku / 22 sekundy
Lekkie i przyjemne espresso. Bardzo, bardzo gładkie, z intensywnym miodem spadziowym w profilu. Do tego wyczuwalne są także mleczna czekolada oraz fistaszki. W tle delikatnie kwasowe wiśnie, kończące się bardzo szybko. Cappuccino – również przyjemnie gładkie, uroczo słodkie. Strzał mlecznej czekolady daje wrażenie czekoladowo- kawowego smoothie.
- Kawiarka:
14. klik Comandante
20 g kawy
50 g wrzątku
33 g uzysku / 45-50 sekund parzenia
Średnio gęste body, cały czas bardzo przyjemnie kremowe. Pojawiają się tu bardzo soczyste nuty wiśni o średniej kwasowości. Ponadto: kakao, mleczna czekolada, toffi, nugat. Sam napar w obu przypadkach aromatem przypomina masło orzechowe.
Styczniowe espresso miesiąca polecamy zdecydowanie do tworzenia napojów mlecznych. Świetnie sprawdza się zarówno w klasycznym cappuccino, jak i jako flat white.
Autumn Coffee Roasters - Autumn Rain Blend Filter
Data palenia: 20.06.2022
Producent: Autumn Coffee Roasters
Sezonowy blend kaw speciality wypalony przez polską palarnię Autumn Coffee Roasters. Palony w jasnym stopniu, idealny zarówno do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W kawie można wyczuć nuty owoców oraz mlecznej czekolady.
Wybór Coffeedesk
Autumn Coffee - Gwatemala Candy Mandy Espresso 1kg
Data palenia: 20.06.2022
Producent: Autumn Coffee Roasters
Kawa ziarnista jakości speciality z Gwatemali, wypalona przez Autumn Coffee Roasters. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych oraz kawiarek.
W filiżance można oczekiwać nut wiśni, mlecznej czekolady, miodu i agrestu. Doskonała jako kawa czarna, jednak sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem.
Piu! Piu! Piu! (odgłosy fajerwerków, których nie słyszą zwierzęta) Witamy w 2022! Z nowym rokiem zawsze idą jakieś zmiany, a jednej z nich będziemy świadkami w styczniowym espresso miesiąca – Candy Mandy.
ACR
W Płocku też coś się zmieniło. Dotychczasowe Autumn Coffee Rosters przeszło metamorfozę i przeobraziło się w ACR. Jedno pozostało jednak niezmienione: za sterami nadal znajdziemy Magdę i Krzysztofa, którzy zaczynają pisać nowy rozdział w ciekawej historii palarni z ulicy Ciechomickiej. Wraz z rebrandingiem zjawili się nowi bohaterowie z paczkowych etykiet, zaprojektowanych przez Patrycję Krawczyk z kompot.studio. Kim są m.in. Flower Marlene i Lemon Betty? To postacie, które bardzo dobrze znamy: podlewają domowe rośliny, zawijają się w koc, dbają o swoje koty, wyprowadzają psy i zapewne robią pranie według zasady: osobno białe, osobno kolor.
I'll take you to the candy shop…
Bohaterem naszego styczniowego espresso miesiąca jest natomiast Candy Mandy. To podróżniczka, wyposażona w plecak, kompas, aparat, kawę w termosie, a nawet dzbanek do spieniania mleka. W hipsterskiej stylówie przemierza świat: od Indonezji, przez Kenię, po Gwatemalę. Po wielu wyprawach Candy wróciła do Polski. Odwiedziła kawiarnie w Kołobrzegu i Warszawie, by zaserwować naprawdę wybitne szoty.
Pod nazwą Candy Mandy kryje się kawa dobrze znana w Polsce – Gwatemala San Rafael.
Pola uprawne, prowadzone przez rodzinę Perez od 1985 roku, znajdują się na wulkanicznym terenie Acatenango. Perezowie zarządzają łącznie trzema plantacjami: La Soledad, El Llano i San Rafael (gdzie przypadkiem możecie spotkać Piotra Jeżewskiego). Ziarno odmiany Caturra & Bourbon obrabiane jest metodą mytą, a zbierane i pielęgnowane ręcznie. Dzięki temu możemy być pewni naprawdę wysokiej kontroli jakości ziarna. A jakość tutaj czuć i to z każdym dniem coraz wyraźniej.
Parzenie:
- Espresso:
7. klik Comandante
18,5 g kawy
34 g uzysku / 22 sekundy
Lekkie i przyjemne espresso. Bardzo, bardzo gładkie, z intensywnym miodem spadziowym w profilu. Do tego wyczuwalne są także mleczna czekolada oraz fistaszki. W tle delikatnie kwasowe wiśnie, kończące się bardzo szybko. Cappuccino – również przyjemnie gładkie, uroczo słodkie. Strzał mlecznej czekolady daje wrażenie czekoladowo- kawowego smoothie.
- Kawiarka:
14. klik Comandante
20 g kawy
50 g wrzątku
33 g uzysku / 45-50 sekund parzenia
Średnio gęste body, cały czas bardzo przyjemnie kremowe. Pojawiają się tu bardzo soczyste nuty wiśni o średniej kwasowości. Ponadto: kakao, mleczna czekolada, toffi, nugat. Sam napar w obu przypadkach aromatem przypomina masło orzechowe.
Styczniowe espresso miesiąca polecamy zdecydowanie do tworzenia napojów mlecznych. Świetnie sprawdza się zarówno w klasycznym cappuccino, jak i jako flat white.
Heresy - Indie Ratnagiri Estate SLN6 Anaerobic Honey Filter 252g
Data palenia: 07.06.2022
Producent: Heresy
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalona w palarni Heresy przez Wicemistrza Polski Roasting 2020. Palona jasno, przeznaczona do przelewowych metod parzenia lub zalania w kubku. Profil charakteryzujący się głęboką kakaową słodyczą, wysokim body oraz nutami czerwonych owoców.
Kraj pochodzenia ziarna: Indie
Region: Karnataka
Producent: Ashok Patre
Farma: Ratnagiri
Odmiana: SLN 6
Obróbka: Honey anaerobic
Położenie upraw: 1250 - 1450 m.n.p.m.
Zbiór: listopad - luty 2021
Wynik w cuppingu: 86 / 100 punktów
OBRÓBKA
Za jakość lotów z Ratnagiri odpowiedzialne są nie tylko techniki procesowania, lecz również specjalnie wytrenowana grupa zbieraczy oraz nowoczesne urządzenia. To cały, dobrze zaplanowany proces! Zerwane wiśnie są selekcjonowane jeszcze raz ręcznie, zanim trafią do nowoczesnego depulpera. Ten z kolei oszczędza do 65% wody w porównaniu do tradycyjnych maszyn. W przypadku tego lotu, przed suszeniem na afrykańskich łóżkach, Ashok zastosował depulping oraz fermentację w warunkach ograniczonego tlenu.
FARMA
Ratnagiri położona jest w regionie Karnataka, tam, gdzie swoje początki ma indyjska kawa. Nasz wieloletni kawowy znajomy, Damian D., ściśle współpracuje z Ashokiem, pomagając mu między innymi przy produkcji nano i mikrolotów z najwyższych partii plantacji. Czyli takich, jak ten!
OPINIA ROASTERA
Żyjemy w czasach, które przełamują branżowe, kawowe stereotypy. I tak na przykład, “Ee kawa z Indii to żwir, do hotelu z tym!” opada dziś w nicość. Da się! Jest słodko i krągło. Jakbyś pił kakałko z miodem.
OPAKOWANIE
Kawa spakowana jest w brązowy słoik wykonany z PET, w 100% nadający się do recyklingu lub ponownego wykorzystania. I jeśli teraz myślisz „o nie, plastik!”, to pamiętaj, że standardowe opakowania na kawę są także z plastiku (i kilku innych materiałów, przez co często są trudniejsze do przetworzenia). Myśleliśmy też o szkle, ale jest cięższe, droższe, tłucze się i, uwaga, ma taki sam lub większy (sic!) wpływ na środowisko! Plastikowy słoik okazuje się być całkiem eco-friendly, pamiętaj tylko o wrzuceniu go do odpowiedniego pojemnika, albo znajdź kreatywny sposób, by wykorzystać go w domu.
Heresy - Gwatemala Finca Las Codornices Natural Maragogype Filter 252g
Data palenia: 07.06.2022
Producent: Heresy
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w palarni Heresy przez Wicemistrza Polski Roasting 2020. Palona jasno, przeznaczona do przelewowych metod parzenia lub zalania w kubku. Profil charakteryzujący się głębokim, owocowo-kakaowym profilem z wysokim body.
Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Producent: Diana i Hector Ovalle
Farma: Las Codornices
Odmiana: Maragogype
Obróbka: Natural
Położenie upraw: 1900 m n.p.m.
Zbiór: luty 2021
Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów
OBRÓBKA
Jako, że na Las Codornices woda to towar deficytowy, znakomita większość kaw obrabiana jest przez Dianę i Hectora w naturalu. Tutejszy suchy klimat idealnie pasuje do tego rodzaju obróbki. Kawa po zbiorze rozkładana jest na zacienionych afrykańskich łóżkach.
FARMA
Las Codornices to wyjątkowe miejsce - farma położona w samym sercu najbardziej suchego obszaru w Huehuetenengo, gdzie… nikt nie uprawia kawy. No, prawie nikt! Diana i Hector stworzyli unikatowy terroir, dokonując niemal niemożliwego. Plantacja nawadniana jest przy użyciu skrupulatnie zaprojektowanego systemu irygacyjnego, opartego na zbiornikach retencyjnych oraz wodzie z rzeki, płynącej w dolinie. Oryginał na skalę światową!
OPINIA ROASTERA
Maragogype to jedna z moich ulubionych odmian botanicznych, charakteryzująca się ogromną ciężkością, lepkim body, gdzie owocowość miesza się z czekoladowo-kakaowymi historiami. I nie inaczej jest w tym przypadku - jeśli w kawie chcesz czuć kawę, a nie herbatę, bierz w ciemno marago!
OPAKOWANIE
Kawa spakowana jest w brązowy słoik wykonany z PET, w 100% nadający się do recyklingu lub ponownego wykorzystania. I jeśli teraz myślisz „o nie, plastik!”, to pamiętaj, że standardowe opakowania na kawę są także z plastiku (i kilku innych materiałów, przez co często są trudniejsze do przetworzenia). Myśleliśmy też o szkle, ale jest cięższe, droższe, tłucze się i, uwaga, ma taki sam lub większy (sic!) wpływ na środowisko! Plastikowy słoik okazuje się być całkiem eco-friendly, pamiętaj tylko o wrzuceniu go do odpowiedniego pojemnika, albo znajdź kreatywny sposób, by wykorzystać go w domu.
Heresy - Honduras Finca Las Flores Washed Pacas Filter 252g
Data palenia: 07.06.2022
Producent: Heresy
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w palarni Heresy przez Wicemistrza Polski Roasting 2020. Palona jasno, przeznaczona do metod przelewowych lub parzenia w kubku. Ziarna charakteryzują się eleganckim, lekkim kwiatowo-owocowym profilem.
Kraj pochodzenia ziarna: Honduras
Region: Las Flores, Santa Barbar
Producent: Roberto Sabillon
Farma: Las Flores
Odmiana: Pacas
Obróbka: Washed
Położenie upraw: 1550 m n.p.m.
Zbiór: marzec 2021
Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów
OBRÓBKA
Najczystsza forma washeda. Klasyka gatunku. Po zbiorze natychmiastowy depulping, po czym kawa trafia do tanka. Tam fermentuje sobie dobę, a następnie myju-myju. Suszenie na afrykańskich łóżkach, około 18 dni.
FARMA
W 2011 farmę Roberto zaatakowała parszywa choroba, rdza kawowa (coffee leaf rust). Stracił praktycznie wszystkie drzewa. Sfrustrowany, przestał uprawiać kawowce przez cztery kolejne lata. W 2015 jego sąsiad dostał się do ścisłego finału Cup of Excellence i to wskrzesiło w Roberto nadzieję! Zaczął od nowa i dziś produkuje cudowne, klasyczne dla Santa Barbary mikroloty. A Ty wkurzasz się, bo nie możesz przejść misji w GTA.
OPINIA ROASTERA
Jedna z tych kaw, które cuppujesz na ślepo, ale i tak wiesz - myta Santa Barbara! Elegancka, tym razem bez potężnych basów, za to czerwone owoce i kwiatowość grają tu pierwsze skrzypce. Taki jedwabik dla buzi.
OPAKOWANIE
Kawa spakowana jest w brązowy słoik wykonany z PET, w 100% nadający się do recyklingu lub ponownego wykorzystania. I jeśli teraz myślisz „o nie, plastik!”, to pamiętaj, że standardowe opakowania na kawę są także z plastiku (i kilku innych materiałów, przez co często są trudniejsze do przetworzenia). Myśleliśmy też o szkle, ale jest cięższe, droższe, tłucze się i, uwaga, ma taki sam lub większy (sic!) wpływ na środowisko! Plastikowy słoik okazuje się być całkiem eco-friendly, pamiętaj tylko o wrzuceniu go do odpowiedniego pojemnika, albo znajdź kreatywny sposób, by wykorzystać go w domu.
Audun Coffee - Yemen Wadi Aj-Mahjar Natural Filter 250g
Data palenia: 06.06.2022
Producent: Audun Coffee
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Jemenu, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kraj pochodzenia kawy: Jemen
Region: Udaini
Metoda obróbki: Natural